Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
De Camelbak Forge is een dubbelwandige travelmug die een betere on-the-go koffie en thee ervaring belooft. Hij houdt je drank wel 6 uur warm, lekt niet en heeft een speciale impact-resistant cap waardoor hij tegen een stootje kan. Het zijn nogal wat beloftes die Camelbak doet. En omdat wij niet zomaar alles geloven wat we lezen, besluiten we de Camelbak uitvoerig te testen.
El café de Colombia, wat wij veel feestelijker vinden klinken dan koffie uit Colombia, is één van de beste en bekendste koffies ter wereld. De koffie is zo geroemd dat het koffielandschap van Colombia sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst staat.

Oeganda

In oktober 2010 reisde een groep Simon Lévelt collega’s af naar Oeganda voor de opening van een nieuwe koffiefabriek. De bouw van de fabriek was een gezamenlijk project van Simon Lévelt en het Oegandese bedrijf Kawacom. Nu, ruim vijf jaar later, zijn we terug in Oeganda en brengen een bezoek aan de fabriek.

Kenia

In het oosten van Afrika ligt de Republiek Kenia. Een land met een heerlijk klimaat, de mogelijkheid om the Big Five te spotten én waar koffie en thee de belangrijkste export producten zijn.
Misschien zijn sommigen van jullie nog aan het terugkijken op het afgelopen jaar, maar wij kijken alweer vol enthousiasme uit naar 2016. Ben je benieuwd naar wat je dit jaar kunt verwachten op het gebied van koffie en thee? We hebben een aantal trends voor je op een rij gezet.
Het uitvinden van de cafetière resulteerde in de makkelijkste manier om slow coffee te zetten. Wie we moeten bedanken voor het snelle en lekkere kopje koffie? Dat is niet helemaal duidelijk.
Deze les vertellen we je alles over cold brew. Als deze zomer nog meer tropische dagen kent, moet je als thuisbarista natuurlijk wel een verkoelende kan ijskoffie kunnen zetten.
Deze week vertellen we je alles over koffiezetten met de ibrik. Het is waarschijnlijk niet je dagelijkse zetwijze, maar wel leuk om een keer te proberen. En als thuisbarista moet je zeker een keer een kop koffie uit de ibrik proeven.
Bij deze spectaculaire zetmethode gaat het om de wisselwerking tussen drukopbouw en vacuümtrekken. Een ingewikkeld proces, dat je eigenlijk met eigen ogen moet zien.
We zijn aangekomen bij deel 6 van de negen lessen voor de thuisbarista. We vertellen je meer over koffiezetten met de cafetière, de makkelijkste manier om slow coffee te zetten.
Met de Aeropress zet je letterlijk koffie in een handomdraai. En op twee verschillende manieren, met ieder een eigen smaakpatroon.
Drip coffee is niet meer dan ouderwets koffiezetten in een nieuw jasje. Waarschijnlijk heb je eerst even het gevoel alsof je op de camping koffie staat te zetten, maar over drip coffee is net even iets beter nagedacht.
Deze les zetten we slow coffee met de Chemex. De Chemex bestaat al sinds 1941, maar is nog steeds een populaire manier om slow coffee mee te zetten.
Kleine wijzigingen in je manier van koffiezetten kunnen al voor smaakverschil zorgen. En omdat dit eigenlijk pas duidelijk wordt wanneer je zelf aan het experimenteren gaat, zit er maar één ding op. Je wordt thuisbarista.
Het is te warm, te koud, te nat of te droog. We klagen graag over het weer. Maar heb je er ook bij stilgestaan dat deze factoren van invloed zijn op je dagelijkse kop koffie?
In de Matagalpa regio in Nicaragua ligt de finca El Limoncillo. In januari 2012 gaan we er op bezoek. We rijden van Managua naar Matagalpa en als je daar de noordelijke hooglanden inrijdt, dan weet je het direct: het is oogsttijd.
Panama Geisha staat voor de wereldtop op het gebied van koffie. En dat proef je. Zwart geserveerd heeft deze koffie niets extra’s nodig. De smaak is fluweelachtig, soepel, zoet en vol van verrukkelijke aroma’s. Deze specialiteitenkoffie is zo geliefd dat de kleine oogst van koffieplantage La Esmeralda in Panama één maal per jaar online geveild wordt. Het is Simon Lévelt gelukt om een felbegeerd lot te pakken te krijgen.
4 van 5