1 van 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

De smaak van espresso

De Espresso wordt in kleine hoeveelheden geschonken vanwege de intense smaak. Hoe een Espresso smaakt is afhankelijk van het land van herkomst, de wijze van branden en de blend van de bonen. Hoewel Espresso bonen oorspronkelijk uit Arabische landen afstammen komen de meesten inmiddels uit Brazilië. Door de bonen licht, middelzwaar of donker te branden ontstaan er drie verschillende sterktes. Donker gebrande bonen (‘dark roast’ genoemd) hebben veruit de meest rijke, sterke smaak, lichtgebrande bonen de mildste. Een ‘blend’, oftewel mix van verschillende bonen, zorgt voor unieke smaakcombinaties. In ons assortiment treft u dan ook veel verschillende blends aan, met ieder hun eigen unieke smaak.

De oorsprong

Een Espresso is een koffie die bereid wordt door heet water door fijngemalen koffiebonen te drukken. Het drinken van koffie welke op deze wijze is gezet dateert al uit 1822, toen koffie op grootschalige wijze werd bereid door middel van stoomdruk. De naam ‘Espresso’ ontstond overigens pas rond 1900, toen de koffie voor het eerst voor één persoon (‘expres’) kon worden gezet. Vanwege z’n sterke smaak is dit kopje koffie erg populair onder de echte liefhebbers.