Ontmoet Sandra
Keurmeester en Q-grader
Al onze koffie en thee wordt gekeurd door Sandra, onze keurmeester en Q-Grader. Gepassioneerd zoekt zij naar het ultieme roosterprofiel voor onze koffies en de meest harmonieuze theemelanges. Daarnaast bepaalt zij voor elke koffie en thee de juiste zetmethode(n). Met de beste combinatie van dosering, temperatuur en tijd haalt zij de mooiste smaken bij onze producten naar boven.
"Ik geniet enorm van het keuren van versgebrande koffie of als ik een prachtige nieuwe theespecialiteit opschenk voor een keursessie met collega’s."
Ontmoet Michel
Meesterbrander
Alle koffies die je in onze speciaalzaak vindt, komen als groene koffiebonen binnen in onze eigen branderij in Haarlem. Hier worden ze door onze meesterbrander Michel omgetoverd tot heerlijke koffies. Light, medium en dark roasts: elke koffieboon krijgt zijn eigen brandprofiel om de beste smaken naar boven te halen. Dit eeuwenoude ambacht wordt door Michel nauwkeurig en met trots uitgevoerd.
"Sinds ik dit vak uitvoer en de mooiste, lekkerste biologische koffiesoorten van over heel de wereld mag proeven en maken, voel ik me verwend en trots."
Ontmoet Marcel
Theemenger
Ons thee-assortiment bestaat uit meer dan 150 verschillende smaken. De theeën komen uit alle windstreken bij ons binnen in onze theepakkerij in Haarlem. Marcel, onze theemenger, maakt dagelijks de mooiste smaken thee. Alle gemengde losse thee die je bij ons vindt, is door Marcel minutieus afgewogen en met aandacht gemelangeerd om zo tot de mooiste smaakcombinaties te komen.
"Ik mag dagelijks werken met een rijk assortiment aan unieke producten. Denk bijvoorbeeld aan biologische bloemen, maar ook meer dan 150 soorten thee en kruiden uit alle uithoeken van de wereld."
Ontmoet Mikkel
6 generaties Levelt
Ontmoet Mikkel Levelt: 6e generatie Levelt. Al bijna 200 jaar lang wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar van vader op zoon en dochter overgedragen. Het begon allemaal in de oude havens van Amsterdam waar Simon Levelt in 1826 een winkeltje in grutterswaren opende. Met liefde voor het vak verkocht hij de mooiste koffie- en theesoorten uit alle windstreken. In het begin verkocht hij zijn producten alleen aan particulieren, later ook aan andere winkels. Simon kon toen niet vermoeden dat zijn winkeltje bijna twee eeuwen later zou uitgroeien tot een premium merk voor koffie en thee met speciaalzaken in heel Nederland en België en een drukbezochte webshop.
Ons ambacht
Het roosteren van koffie en het melangeren van thee: al bijna 200 jaar houden wij ons bezig met dit ambacht. Wij experimenteren met de mooiste koffiebonen en theesoorten om de lekkerste smaken te creëren. Onze meesterbrander, meesterblender en keurmeester werken met liefde voor het vak. Dat proef je. Elke dag worden onze koffie en thee ambachtelijk bereid, zodat jij thuis geniet van premium biologische koffie en thee. Maak kennis met de personen die onze producten hun unieke smaak geven. Ontmoet onze smaakmakers.
Onze speciaalzaken
In onze speciaalzaak vind je een wereld aan smaken. Maak met ons een reis langs de koffie- en theelanden en ontdek 25 verschillende koffies en meer dan 150 theesoorten. Proef de wereld en verrijk je smaak. Ben je op zoek naar een nieuwe smaak of juist iets vertrouwds? In onze speciaalzaken bieden we je graag een advies op maat. Onze gepassioneerde medewerkers vertellen je met liefde over onze koffie en thee en adviseren je ook over bijvoorbeeld zetmethoden en maalgraad. In onze webshop vind je de smaak die bij je past via de keuzehulp. Je bent van harte welkom in één van onze 40 speciaalzaken in Nederland en België of in onze online webshop.
Onze premium biologische koffie
Alle koffie die je terugvindt in onze speciaalzaken is op ambachtelijke wijze geroosterd in Haarlem. De groene koffiebonen worden door onze koffie-inkoper Sarah ingekocht in onder meer Mexico, Nicaragua, Colombia, Brazilië en Ethiopië. Het heeft onze sterke voorkeur om lange termijn relaties aan te gaan met plantages die onze filosofie op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid delen. Eenmaal aangekomen in de branderij in Haarlem krijgt elke groene koffieboon zijn eigen brandprofiel. Het eeuwenoude ambacht van koffiebranden wordt uitgevoerd met de nieuwste technieken, zodat elke batch koffiebonen van onberispelijke kwaliteit is. Proef het ambacht terug in onze 25 verschillende koffiesoorten.
Onze premium biologische koffie
Onze premium biologische thee
Al onze thee wordt verpakt in onze eigen theepakkerij in Haarlem. Onze thee-inkoper Milo weet de mooiste theespecialiteiten te vinden in onder andere India, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Indonesië en Korea. Gedroogde biologische bloemen en kruiden komen vanuit verschillende windrichtingen bij ons in Haarlem terecht. Eenmaal in de theepakkerij wordt hier de pure thee zorgvuldig verpakt en de melanges nauwkeurig geblend. Proef het ambacht terug in de 150 theesoorten.