
Exclusief bij Albert Heijn
Single Region Specialty Coffee
Ontdek onze nieuwe biologische koffielijn: Single Region Specialty Coffee. Deze drie premium biologische koffies zijn met zorg geselecteerd door onze eigen koffie-experts en zijn nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. Elke koffie komt uit één specifieke regio en vertelt daarmee zijn eigen unieke smaakverhaal.
Specialty coffee verwijst naar koffie van hoogwaardige kwaliteit, met onderscheidende kenmerken die zorgen voor een delicate smaakbeleving: aromatisch, verfijnd en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen. Alle Simon Lévelt arabicakoffies vallen in deze categorie én zijn biologisch. Daarom spreken wij over: premium biologische koffie.
Ontdek de drie unieke smaken uit de regio’s: Limu (Ethiopië) - Tolima (Colombia) - Minas Gerais (Brazilië). De koffiebonen zijn verkrijgbaar per 250 gram.
Limu – Ethiopië
"Sprankelende koffie met een veelzijdig en boeiend smaakprofiel. Ik proef de zoete smaak van vijgen, het frisbittere van grapefruit en zwarte olijven."
Vijgen - Grapefruit - Olijf
Deze natural koffie is ongewassen, dat geeft een volzoete smaak met hints van rijp fruit, een volle body en een goede balans tussen zoetheid en aciditeit.
Tolima - Colombia
"Volzoete koffie met lichtfruitige tonen. Ik ervaar hints van karamel en melkchocolade, het frisse van blauwe bes en het aromatische van laurier."
Karamel - Laurier - Blauwe Bes
Deze koffie wordt volgens de 'washed methode' verwerkt, dat geeft deze milde koffie zijn ronde, zuivere smaak en zijn karakteristieke zoete en florale tonen.
Minas Gerais - Brazilië
"Een krachtige koffie met een lichtkruidige afdronk. Ontdek de bitterzoete tonen van walnoot, amandel en cacao en een hint van peper en nootmuskaat."
Walnoot - Cacao - Peper
Deze koffie groeit in het hooggelegen deel van de regio en heeft daardoor een mild natural karakter, een stevige en volzoete body, een intens aroma en een heerlijk lange nasmaak.
Exclusief bij Albert Heijn
Nieuw - Low Caffeine
Minder cafeïne, zelfde volle smaak? Ontdek onze gloednieuwe Honduran Sapphire - Low Caffeine! Geniet van 100% arabica koffie, met maar liefst 40% minder cafeïne! Proef het zoete van toffee en chocolade en het mildkruidige van laurier. En de nasmaak? Die is eindeloos lang...
Arabica bevat van nature al minder cafeïne dan robusta. In deze unieke melange uit Honduras is bovendien 40% van de koffiebonen zorgvuldig gedecafeïneerd, waardoor het cafeïnegehalte nog verder wordt verlaagd. Laag in cafeïne, rijk aan smaak. Nu exclusief in het koffieschap bij Albert Heijn.
"Een ronde koffie met een volle body. Ik proef het zoete van toffee en chocola en het mildkruidige van laurier."
Peruvian Opal
"Lekker rond. Ik proef melkchocolade, maar ook wat rood fruit. Hij is niet heel zoet en heeft een medium body."
Melkchocolade - Amandel - Braam
Een heerlijke koffie voor de hele dag: mooi uitgebalanceerd met tonen van melkchocolade en amandel, afgerond met een frisse tint van braam.
Mexican Amethist
"Een evenwichtige koffie met een flinke body en kracht. Intens, romig en zoet tegelijkertijd."
Ceder - Pure Chocolade - Zwarte Peper
Een krachtige koffie met tonen van ceder en zwarte peper die mooi aangevuld worden door een lichtzoetje van pure chocolade.
Ugandan Amber
"Een volle koffie met het Rinse en zoete van appelstroop aangevuld met een romigheid die me doet denken aan macadamianoten."
Appelstroop - Vanille - Macadamia
Een romige en volle koffie met lichtzoete ondertonen van appelstroop en vanille die mooi omlijst worden door het krachtige van cacao.
Ugandan Amber
"Een zachte koffie met het rinse van appelstroop en een vleugje romigheid die me doet denken aan whisky cream."
Appelstroop - Whiskey cream - Vanille
Deze unieke arabicakoffie uit Noordwest-Uganda gaat van rins naar romig. Een perfecte optie om de maaltijd mee af te sluiten. Ontdek tonen van appelstroop, whiskey cream en vanille in deze medium roast koffie.
Colombian Emerald
"Een krachtige koffie, mooi in balans met een boeket aan smaken. Ik proef gedroogde pruimen, rozijnen, bittere chocolade maar ook wat laurier."
Pure Chocolade - Rozijnen - Ceder
Deze arabicakoffie uit Colombia is perfect als lungo of als espresso en heeft een lange nasmaak. Deze volle koffie houdt zich ook goed staande in een cappuccino. Proef tonen van pure chocolade, rozijnen en ceder in deze dark roast koffie.
Indonesian Jasper
"Een krachtige koffie met een prachtige nasmaak. Ik proef echt Indonesië; de typische lauriertonen en het zoete van amandel."
Laurier - Amandel - Peper
Deze arabicabonen hebben de typische smaak van Indonesische koffie die volgens de unieke wasmethode 'giling basah' is verwerkt. In Nederland roosteren we deze bonen naar een mooie donkere roast die de prachtige kruidige tonen duidelijk naar voren laat komen.