Thuisbarista les 6: de cafetière

We zijn aangekomen bij deel 6 van de negen lessen voor de thuisbarista. We vertellen je meer over koffiezetten met de cafetière, de makkelijkste manier om slow coffee te zetten.

Koffiezetten met de cafetière

  • Haal de deksel met filter van de cafetière en plaats de koffie in de kan.
  • Als je zelf de bonen maalt, maal ze dan iets grover dan snelfiltermaling.
  • Schenk een kleine hoeveelheid warm water (92-96 °C) op de koffie.
  • Giet er dan 250 ml warm water bij en roer het nog een keer goed door.
  • Plaats de deksel erop en laat het 3 à 4 minuten trekken.
  • Duw het filter naar beneden en voilà! Je koffie is klaar!

 

Is de koffie niet helemaal naar je smaak en vind je hem bijvoorbeeld te sterk? Laat hem de volgende keer dan iets korter trekken.

Deze zetmethode levert prachtige koffies met een zachte body en zorgt voor een romig mondgevoel.

 

 

Wist je dat we ook reserveonderdelen verkopen? Dus gooi je cafetière niet weg als bijvoorbeeld het glas gebroken is, je kunt hier klikken om een nieuwe onderdelen te bestellen.

Volgende les

Koffiezetten met de cafetière is een redelijk snelle manier van slow coffee zetten. De volgende les nemen we uitgebreid de tijd voor slow coffee en leggen we uit hoe je koffie zet met de Syphon.