Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Simon Lévelt test: de Camelbak Forge

De Camelbak Forge is een dubbelwandige travelmug die een betere on-the-go koffie en thee ervaring belooft. Hij houdt je drank wel 6 uur warm, lekt niet en heeft een speciale impact-resistant cap waardoor hij tegen een stootje kan. Het zijn nogal wat beloftes die Camelbak doet. En omdat wij niet zomaar alles geloven wat we lezen, besluiten we de Camelbak uitvoerig te testen.

Camelbak

In 1988 bereidt Michael Eidson zich voor op de 100 mijl lange fietsrace door Wichita Falls, Texas. De bloedhete zomer maakt water tijdens deze race van levensbelang. Om te voorkomen dat deelnemers tijdens de race uitdrogen, zijn onderweg een aantal plekken waar zij hun waterfles kunnen bijvullen. Eidson, een medisch technicus van beroep, besluit een infuuszak met water te vullen en in een sportsok te stoppen. De sok gaat in de rugzak van zijn shirt, hij gooit de infuuslijn over zijn schouder en zet deze met een knijper vast. Tijdens de race, terwijl de andere fietsers met één hand proberen hun water te drinken, fietst Eidson ze al drinkend voorbij.
Het idee van de Camelbak is geboren. Naast rugzakken met waterreservoir, verkoopt Camelbak ook handige waterflessen, waterfilters en de Forge travelmug.
Forge

Grondig onderzoek

De Camelbaks gingen met Simon Lévelt medewerkers mee op reis en werden uitvoerig getest op alle vormen van gebruiksgemak. Of de Camelbaks de test hebben doorstaan en hoe onze medewerkers ze beoordelen, lees je hieronder.

Pas op! Hete koffie!

Voordat de Simon Lévelt medewerkers de Camelbak in handen kregen, moest hij eerst door de strenge keuring van onze Keurkamer. Er werd onder andere getest of een warme drank ook echt warm bleef, en de resultaten logen er niet om.

De Camelbak werd gevuld met water met een starttemperatuur van 92,8 °C. Een aangename drinktemperatuur begint vanaf 63 °C. Na een uur was het water in de Forge afgekoeld naar 82,1 °C en na twee uur naar 72,3 °C. Het duurde uiteindelijk vier uur voordat het water was afgekoeld naar een temperatuur van 61,9 °C.

Omdat de Camelbak een on-the-go koffie en thee ervaring biedt, willen wij onze koffie en thee graag on-the-go drinken en hier niet vier uur op hoeven wachten. Na een aantal verbrandde tongen, is ervoor gekozen om de koffie en thee eerst iets te laten afkoelen voordat we hem inschenken en/of de dop erop draaien. Mocht je jouw drank wel zo lang mogelijk warm willen houden, verwarm de travelmug dan voor door hem te spoelen met kokend water voordat je de Camelbak vult.

Camelbak-Overzicht-01

Sophie, reizend door Japan

Mijn Camelbak is op de mooiste plekken in Japan geweest! Zoals hier in Shima, bij de parelvissers aan de rand van de Stille Oceaan. Overal in Japan zijn heerlijke gekoelde drankjes te verkrijgen. Ik heb mijn Camelbak dus minder nodig gehad dan gedacht. Bij een wandeling door de heuvels in het binnenland kwam de beker wel goed van pas, hoewel wat robuust in m’n tas. Ik zou de beker eerder gebruiken op reis door koude gebieden en vullen met een warme drank. Of gewoon in Nederland op een winterse dag. Na mijn reis ziet de beker er in ieder geval nog steeds als nieuw uit! 

Willemijn, het prachtige Saint Lucia

Met veel plezier gebruikt mijn dochter Saar (3 jaar) de Camelbak op het tropische eiland St. Lucia. We kunnen nu haar appelsap of water lekvrij en koud meenemen naar alle mooi baaitjes. Ze drinkt er heel gemakkelijk uit en heeft hem al in bezit genomen met 'waar is mijn blauwe beker.' Wij ouders hebben al twee keer de beker niet goed dichtgedaan, waardoor onze strandlakens onder de sap zaten. Maar als hij dicht zit lekt de beker zeker niet. Ook is hij al een keer gevallen en daar zie je niks van. Ideaal voor een kind in een warm land.

Martin, wandelend door Nederland

Ik wandel graag, en als ik de voordeur uitloop, ben ik zo in de duinen! Noem me verwend, maar ik heb graag mijn eigen (Simon Lévelt) koffie bij me. Daarom is de Camelbak perfect geschikt. Hij drinkt lekker, ligt goed in de hand en ziet er ook nog eens stoer uit. Een voordeel én nadeel: hete koffie blijft heel lang echt heet! Eerst even laten afkoelen voordat je de koffie erin doet, is wel aan te raden. Dan kun je direct uit de Camelbak drinken.

Camelbak-Overzicht-02

Sanne, zonnebadend in Portugal

Als echte koffiefreak kan ik niet zonder mijn dagelijkse bakkie troost. Samen met mijn nieuwe aanwinst, een prachtige rode Camelbak, begaf ik mij naar ‘het einde van de wereld’ om in het gezelschap van een paar lokale vissers van een heerlijk kopje koffie te genieten. De Camelbak is met name gericht op outdoor gebruik. Je klikt hem eenvoudig aan je tas of riem wat het een ideaal product maakt voor onderweg. Ik ben altijd bang dat thermosflessen gaan lekken, maar na een flinke schudsessie bleek deze ‘lekproof’. Grootste pluspunt vind ik de vergrendelknop (zowel open als dicht) wat zorgt voor extra drinkcomfort.

Jordi, reizend door Nederland

Voordat ik naar het station fiets zet ik thuis een kop thee voor onderweg. De Simon Lévelt Theefilter RVS past er precies in en maakt het zetten van losse thee heel gemakkelijk. Op deze manier kan ik voor onderweg dezelfde heerlijke thee zetten als die ik thuis drink. Drinken kan absoluut zonder knoeien. Met de Camelbak kun je ook nog eens gezien worden door de robuuste uitstraling.

lja, reizend door Nederland

Een vroege maandagochtend leek mij het ideale moment om de Camelbak te testen. Ik stopte de met koffie gevulde Forge in mijn tas en was verrast. Ik had de robuust uitziende travelmug zwaarder verwacht. Hij kan trouwens zeker tegen een stootje. Ik heb, per ongeluk, de Camelbak van een van mijn collega’s laten vallen. Maar geen deukje!