Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Smaakjestheeën zijn razend populair. Toch heerst er ook de nodige kritiek, want in veel gevallen zijn er aroma’s aan toegevoegd. Deze vermomde suikerbommetjes kun je beter vermijden.. Of niet?
Oude Chinese en Japanse wijzen waren ervan overtuigd dat de restjes theeblaadjes die na het drinken in het kopje achterbleven een diepere betekenis hadden. Zij dachten dat het een weergave was van de toestand waarin de wereld zich op dat moment bevond.
Mild van smaak, geurig, biologisch, met citrustonen of juist puur? We hebben tal van varianten. We hebben het natuurlijk over Rooibos!
Het maakt niet uit of je een beginnend koffie- of theedrinker bent, of al volleerd barista of theesommelier. 2017 biedt genoeg nieuwe uitdagingen voor alle koffie- en theeliefhebbers.
We daagden foodblogger Simone van den Berg uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt.
We daagden foodblogger Wendy Heyer uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt. Wendy aarzelde geen moment en hoefde al helemaal niet lang na te denken over wat ze wilde maken.
Omdat jij het al druk genoeg hebt met het samenstellen van een verantwoorde maaltijd – 2 ons groente en 2 stuks fruit – voor je kinderen, terwijl je in de tussentijd voorkomt dat ze knikkers in hun neus stoppen, helpen wij je door na te denken over geschikte alternatieven voor o.a. zoete sappen en frisdrank.
De Camelbak Forge is een dubbelwandige travelmug die een betere on-the-go koffie en thee ervaring belooft. Hij houdt je drank wel 6 uur warm, lekt niet en heeft een speciale impact-resistant cap waardoor hij tegen een stootje kan. Het zijn nogal wat beloftes die Camelbak doet. En omdat wij niet zomaar alles geloven wat we lezen, besluiten we de Camelbak uitvoerig te testen.
Al onze winkels verkopen authentieke Darjeeling thee. Een aromatische thee die wordt geteeld in het noorden van India, aan de voet van de Himalaya. Vanaf november 2016 is de naam Darjeeling beschermd door de Europese Commissie en mag alleen thee uit deze regio zo genoemd worden.
Thee, gezelligheid en lekkers, je combineert het allemaal gemakkelijk in een high tea. Wij helpen je om er zelf een te organiseren. Met deze blog als inspiratie, organiseer je een gezellige high tea in een handomdraai!
De hele middag kletsen met vriendinnen onder het genot van een heerlijke kop thee, zoetigheid en hartige mini-snacks. Het is dankzij Anna, de hertogin van Bedford, dat we dat schaamteloos kunnen doen.

India: van Chamraj naar Darjeeling

Vorige week vertrok collega Milo van Velzen naar Zuid-India om de leveranciers van de groene en zwarte fannings en bladthee - die we vooral in onze biologische melanges gebruiken - te bezoeken.
Op de achtste dag van de vierde maand proosten we gezamenlijk met een kop Buddha Amacha op de verjaardag van Boeddha. Ergens in 623 voor Christus, de precieze dag is onbekend, werd Siddhartha Gautama geboren in de beroemde tuinen van Lumbini, Nepal.
De Dragonwell Xi Hu lung Ching is genoemd naar de bron die het gebied (Xi Hu) voedt waar deze Lung Ching groeit. Het is een kwaliteitsthee pur sang. De intens geurige groene thee met mooie smaaktonen combineert gemakkelijk en heerlijk met de rijst en varkenslappen.

Kenia

In het oosten van Afrika ligt de Republiek Kenia. Een land met een heerlijk klimaat, de mogelijkheid om the Big Five te spotten én waar koffie en thee de belangrijkste export producten zijn.
Misschien zijn sommigen van jullie nog aan het terugkijken op het afgelopen jaar, maar wij kijken alweer vol enthousiasme uit naar 2016. Ben je benieuwd naar wat je dit jaar kunt verwachten op het gebied van koffie en thee? We hebben een aantal trends voor je op een rij gezet.
De studiereis naar Hangzhou, China stond 13 dagen in het teken van thee. Er werden onder andere theehuizen, theetuinen en de meest prachtige dorpjes bezocht.
3 van 5