Recept: Theeshortbreads met Keemun Congou thee

We daagden foodblogger Wendy Heyer uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt. Wendy aarzelde geen moment en hoefde al helemaal niet lang na te denken over wat ze wilde maken.

Op Pinterest was ze eerder een gerecht tegengekomen met Chinese thee. Dit was een goede aanleiding om hiermee aan de slag te gaan. Hieronder vind je Wendy’s recept van theeshortbread met Keemun Congou thee.

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 50 g suiker
  • ½ el vanille essence
  • 125 g ongezouten roomboter (koud)
  • 1 ½ el Keemun Congou thee

* Voor circa 12 koekjes.

De voorbereiding

Doe de suiker, Keemun Congou thee en boter in een keukenmachine en hak dit tot de theeblaadjes heel fijn zijn. Daarna voeg je de bloem, zout en vanille essence toe en zet je de machine weer aan tot je een flink korrelige massa hebt. Plaats een vel bakpapier op je werkblad en leg daar het losse deeg op. Druk het deeg met je handen bij elkaar en maak er een rol van. Kneed het deeg niet! Anders worden de koekjes taai. Rol het deeg in het bakpapier en leg het minstens een uur in de koelkast om hard te worden.

Koekjes bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C en plaats bakpapier op een bakplaat. Haal de deegrol uit de koelkast en snijd het in plakken van ongeveer 1 cm. Gebruik hiervoor een scherp mes en maak een goede snijdende beweging. Omdat het deeg los is, breekt het gemakkelijk doormidden als je er teveel op duwt. Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven. De koekjes moeten stevig aanvoelen en licht gekleurd zijn. Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rooster om ze volledig af te laten koelen.

Foodiemoods

Het theeshortbread recept van Wendy vind je, samen met heel veel andere recepten, op haar website Foodie Moods.