Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Theebladeren lezen, voorspelling of grap?

Oude Chinese en Japanse wijzen waren ervan overtuigd dat de restjes theeblaadjes die na het drinken in het kopje achterbleven een diepere betekenis hadden. Zij dachten dat het een weergave was van de toestand waarin de wereld zich op dat moment bevond.

Pas veel later ontdekten ze dat de theeblaadjes niet de huidige toestand van de wereld weergaven, maar de toekomst van de drinker van de thee.

Hoe lees je theebladeren?

Allereerst moet de thee gezet zijn van losse thee. Nadat het kopje is leeggedronken, moet het met de linkerhand drie keer tegen de wijzers van de klok in worden rondgedraaid door de ‘lezer’ en drie keer door de ‘drinker’.

Ligging van de theeblaadjes

Zowel de positie van de blaadjes in het kopje als de ligging van de blaadjes ten opzichte van elkaar is van belang. Theeblaadjes die dicht bij het oortje liggen zeggen iets over de familie en/of thuissituatie en blaadjes ver van het oortje over vreemden en de buitenwereld. De blaadjes aan de rechterkant van het oortje geven aan wie of wat er in het leven van de theedrinker komt, theeblaadjes aan de linkerkant juist wie of wat het leven gaat verlaten. De blaadjes aan de bovenkant van het kopje zeggen iets over de plezierige zaken en blaadjes op de bodem behelzen vaak minder prettige boodschappen.

Symbolisch

De ligging van de theeblaadjes ten opzichte van elkaar is symbolisch. Denk daarbij aan alle vormen die zich in de natuur bevinden. Boomvormen kunnen iets zeggen over zwakte of sterkte, vogels kunnen er zijn in de vorm van een meeuw of een gier, en de betekenis van bloemvormen verschilt per soort. Ook is het mogelijk om je kennis over astrologische en numerologische symbolen op de theeblaadjes los te laten. Het is duidelijk, het lezen van theeblaadjes is geen eenvoudige zaak. Veel oefening is nodig en dat betekent dus veel thee drinken. En mocht je nou niet geloven dat theebladeren de toekomst kunnen voorspellen, het is natuurlijk wel een goed excuus om een extra kop thee te drinken.

Theebladeren-lezen-blog-1