Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Kids' Choice

Omdat jij het al druk genoeg hebt met het samenstellen van een verantwoorde maaltijd – 2 ons groente en 2 stuks fruit – voor je kinderen, terwijl je in de tussentijd voorkomt dat ze knikkers in hun neus stoppen, helpen wij je door na te denken over geschikte alternatieven voor o.a. zoete sappen en frisdrank.

Thee zonder suiker lijkt een logisch alternatief, maar voor heel jonge kinderen is de theïne in thee minder geschikt. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van verschillende theeën zonder theïne, maar met een heerlijke van nature zoete of friszoete smaak. De theeën vind je in onze winkels en webshop.

Hoe overtuig je de kinderen?

We kunnen jou er wel van overtuigen dat het drinken van thee gezonder is dan bepaalde sap of frisdrank, maar dat betekent niet dat je zoon of dochter zonder te klagen een kop thee leeg drinkt. Want waarom zouden je kinderen kiezen voor thee als er in de winkel pakken drinken verkrijgbaar zijn met een afbeelding van hun favoriete tekenfilmfiguur erop..

Het vergt dus wat overtuigingskracht. Dat merkt ook onze theesommelier.
"Tijdens de proeverijen die ik voor Simon Lévelt door Nederland en België verricht, spreek ik vaak kinderen aan. Ik vraag of ze een kopje thee willen proeven. Ouders geven vaak het standaard antwoord dat hun kinderen geen thee drinken. Voor mij gaat dan het spel beginnen. Kinderen hebben vaak al een heel goede smaakzin en dat vind ik hartstikke leuk! Ik vertel de kinderen hoe goed dat is en dat ze dat verder moeten ontwikkelen. Soms leg ik ze uit dat je thee op verschillende manieren kan zetten, naar ieders smaak. Er gaat zelden een kind weg dat de thee die ik heb laten proeven niet lekker vindt.”

Dus mocht je zoon of dochter moeite hebben met de overstap naar thee, neem ze dan eens mee naar een van onze winkels en laat ze thee beleven. De thee wordt los verkocht en dat geeft ze de mogelijkheid om de thee eens goed te bekijken en te ruiken. Als ze zelf een smaak mogen uitkiezen en misschien een mooie mok of thee-ei krijgen, wordt de drempel vast een stuk lager. Thuis kun je eventueel alle poppen en knuffels uitnodigingen voor de theevisite.

Kids’ Choice theeselectie

Hieronder staan een aantal theeën uit onze Kids' Choice theeselectie. Mocht je kind een van deze theeën toch niet lekker vinden, laat je dan in de winkel adviseren over een andere geschikte smaak.