Ingrediënten voor 3-4 personen
- 75 gr Dragonwell Xi Hu Lung Ching
- 350 gr varkenslapjes
- rijst voor 3-4 personen
- ¼ ui
- 1 teentje knoflook
- 5 spices
- ketjap manis
- olijfolie
- zout
- peper
Aan de slag
Spoel de Dragonwell Xi Hu Lung Ching kort voor met heet water van 100°C om de bittere smaak zo minimaal mogelijk te maken. Als je thee zet met kokend water, wordt de thee bitter. Door hem voor te spoelen met heet water, verlies je de stoffen die de thee een bittere smaak geeft.
Vul een pan met een ruime hoeveelheid water, voeg 1/3 deel van de thee toe en breng het water aan de kook. Kook hierin de rijst. Zodra de rijst klaar is, giet je deze af en laat hem staan met de deksel erop.
Snijd de varkenslappen in reepjes.
Doe wat olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Roer het kort door en doe de varkenslappen er bij. Bak dit kort aan en voeg naar smaak zout, peper en 5 spices toe. Laat dit 5 minuten staan en voeg dan een scheutje ketjap manis en wat water toe. Door water toe te voegen ontstaat er een soort sausje. Laat de varkenslappen hier nog even in pruttelen tot ze gaar zijn.
Bak de overgebleven thee met wat olijfolie in een pan, maar let goed op de temperatuur van de pan. Als deze te heet wordt, verbrandt de thee. Verdeel de rijst en varkenslappen over vier borden en strooi de gebakken thee er overheen.