Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Nieuwe inspiratie nodig? Ontdek onze baktips voor tijdens deze voorjaarsvakantie. Een klassiek koekjesrecept of een bananenbrood met een gezonde invalshoek, waar ga jij mee aan de slag?
Wat we nu nog niet kunnen oplossen, daar compenseren we voor. Waar besparen we nu op en hoe kunnen we dit nog optimaliseren? Lees verder over onze stappen richting 100% CO2-neutrale productie.
Alles begint bij het geloof in eerlijke handel en biologische teelt. Al 6 generaties lang werken we met aandacht voor mens en natuur. In deze blog praten we je graag bij over transparantie en eerlijke prijzen in de hele keten: van koffieboer tot -brander.
Wat is het verschil tussen biologische producten en niet-biologische producten? We leggen je graag uit wat bioteelt inhoudt en waarom wij dit zo belangrijk vinden. Laat je inspireren om (nog) vaker te kiezen voor biologisch. Wist je dat 70% van ons assortiment biologisch geteeld is? Ons streven is om dit de komende jaren te laten groeien tot 100%.

Wat is specialty coffee?

Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen.
Ga je deze feestdagen voor wat anders dan de standaard cocktails? Laat je inspireren door deze verrassende theecocktailrecepten. Alle recepten zijn mocktails, dus zonder alcohol. De Bob’ers onder je gezelschap zullen hier zeker blij mee zijn!
Een feestelijke koffie maak je in een handomdraai met Monin siroop. Verras je tafelgenoten deze feestdagen met dit heerlijke koffierecept.
Heerlijk avondje is bijna daar. Gaat het dichten jou soepel af of kun jij wel wat hulp gebruiken? Wij hebben aantal leuke tips geselecteerd waardoor jij, zelfs last-minute, in korte tijd een sterk gedicht uit je mouw schut. Pak er lekker een kop thee of koffie bij en ga aan de slag!
Toon je creatieve kant deze feestdagen en pak cadeautjes net even anders in dan je gewend bent. Wij inspireren je graag met onderstaande inpaktips.
De combinatie van koffie, chocolade en pepernoten is wat ons betreft een match made in heaven.
Het coronavirus heeft een flinke impact op het dagelijks leven van iedereen. Zo ook op dat van de theeboeren en de oogst en export van hun thee. Waar in sommige theeregio's de schade beperkt is gebleven, heeft corona een behoorlijke impact (gehad) op de Indiase thee-export en -oogst.
Het is weer tijd voor Halloween. Wij zijn gek op deze feestdag met uitgesneden pompoenen met spooky gezichtjes. De inhoud van de pompoenen kun je natuurlijk op de composthoop gooien, maar je kunt er ook een heerlijke cake mee maken. Zo ga je verspilling tegen én geniet je van iets lekkers bij de koffie.
Een kop thee met een lekker stukje chocolade: een echt verwenmoment. Maar, welke chocolade eet je bij welke thee? De twee smaken beïnvloeden elkaar nogal. Net als dat wijn in combinatie met bepaalde spijzen goed tot zijn recht komt, is dat bij thee in combinatie met chocolade ook! Omdat we nu de bijzondere Soklet chocoladerepen in het assortiment hebben, leek het ons leuk om hier wat dieper op in te gaan.
Kinderen in huis en even geen inspiratie wat te doen tijdens de herfstvakantie? Duik samen de keuken in en ga aan de slag met ons koekjes-recept (overigens ook zónder kinderen een fijne bezigheid).

Chai thee is hot

Chai thee is hot. Vandaag de dag lijkt de chai latte hét drankje van de millennial, de oorsprong hiervan gaat echter eeuwen terug, meer dan 5000 jaar welteverstaan. De spicey chai thee vindt zijn roots in onder andere India, en is daar al eeuwenlang vast onderdeel van de cultuur en de traditionele geneeswijze Ayurveda.
Chai thee is helemaal hip. Het najaar leent zich uitstekend voor deze heerlijk verwarmende drank. Speciaal voor jou hebben we twee heerlijke chai thee recepten geselecteerd die we maken met geurige biologische chai thee uit onze limited edition selectie. Experimenteer en ontdek deze herfst jouw favoriete chai thee.
Blootgesteld aan moessonregen en -wind.

Ontdek dit najaar de heerlijke kruidige smaaktonen van de Monsoon Malabar: een wel heel bijzondere koffie uit India. Bij het grote publiek is India vooral bekend als theeland, maar er komt ook heerlijke koffie vandaan. Na de India Forza Robusta introduceren we dit jaar een tweede koffie uit India: de Monsoon Malabar.
3 van 11