Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Welke thee past bij jouw favoriete chocolade?

Een kop thee met een lekker stukje chocolade: een echt verwenmoment. Maar, welke chocolade eet je bij welke thee? De twee smaken beïnvloeden elkaar nogal. Net als dat wijn in combinatie met bepaalde spijzen goed tot zijn recht komt, is dat bij thee in combinatie met chocolade ook! Omdat we nu de bijzondere Soklet chocoladerepen in het assortiment hebben, leek het ons leuk om hier wat dieper op in te gaan.

Onze thee-experts zijn aan het proeven geslagen en hebben speciaal voor jou de onderstaande combinaties gemaakt.

Soklet Filter Kaapi

De Soklet Filter Kaapi past uitstekend bij de Charaideo BOP (2 gram, 100 graden, 3 minuten) met een beetje melk in de thee: de koffiesmaak van de chocolade blijft dan wat beter overeind en door de melk wordt het geheel zoeter. Ook een topper in combinatie met de Yogi Classic (2 gram thee, 4 minuten trektijd en 100 ml water) de Yogi is dan heerlijk verwarmend. 

Soklet Bhut Jolokia Chilli

Deze pittige reep gaat heerlijk samen met de Indian Chai zwart (2 gram, 85 graden, 2 minuten), maar ook met de Indian Chai Green (2 gram, 75 graden, 3 minuten). De thee is zo wat sterker en dan wordt het een mooie combinatie van specerijen. Onze fijnproevers waren het erover eens dat deze thee eigenlijk heel goed smaakt bij alle soorten Soklet chocolade, maar vooral bij de 70% Dark Chocolade en de Bhut Jolokia Chilli. Bij een kop Yogi Classic (2 gram thee, 4 minuten trektijd en 100 ml water) wordt de peper versterkt maar zeker niet onaangenaam. Ook lekker met de Nilgiri Groen (3 gram, 80 graden, 4 minuten). Vooral veel thee drinken en dan genieten van kleine stukjes van deze Soklet Chilli chocolade. De thee dempt het pittige in de chocolade. Tot slot is de Assam Goudblad (2 gram thee 2 minuten trektijd 100 ml water) een aanrader bij deze chocolade. De chocolade wordt iets minder pittig maar het pepertje is nog goed aanwezig, de thee is veel minder droog en wordt mooi soepel. Wat een balans!

Soklet Coconut Crunch

Deze chocolade past uitstekend bij een kop Ambootia Regenpluk (2 gram, 85 graden, 3 minuten). Zowel de smaak van de thee als van de kokos blijft redelijk goed overeind. Bij de Ambootia herfst (2 gram thee 2 minuten trektijd 100 ml water) wordt zowel de thee wat pittiger en de chocolade wat intenser. Andere theeën waren lastig in combinatie met deze chocolade, omdat of de kokos heel erg overheerst of bijna niet meer waarneembaar is.

Soklet 70% Dark Chocolate

Deze extra pure chocolade smaakt heerlijk bij de Ambootia Herfstpluk (2 gram, 90 graden, 4 minuten). De chocolade wordt heerlijk zoet en de thee fris.

Meer trek in een kop koffie? Onze koffiekenners waren het er unaniem over eens dat deze chocolade perfect tot zijn recht komt bij de Monsoon Malabar. Zowel als espresso of gezet met de Hario V60 (14 gram koffie, 220 ml water). De koffie krijgt iets meer pit, wordt iets minder bitter en de chocolade wordt mooi vol en zoet. Een perfect voorbeeld van twee smaken die elkaar prachtig aanvullen.

 

Trek gekregen? Ontdek de Soklet chocoladerepen hier.