Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Monsooned koffie: Monsoon Malabar

Blootgesteld aan moessonregen en -wind. Ontdek dit najaar de heerlijke kruidige smaaktonen van de Monsoon Malabar: een wel heel bijzondere koffie uit India. Bij het grote publiek is India vooral bekend als theeland, maar er komt ook heerlijke koffie vandaan. Na de India Forza Robusta introduceren we dit jaar een tweede koffie uit India: de Monsoon Malabar.

Wist je dat deze koffie een beschermde status heeft? Dat betekent dat alleen koffie uit de geografisch aangeduide kustgebieden Karnataka en Kerala deze naam mag krijgen.

Celebrated Indian Coffee

De Monsoon Malabar is een zeer aangename dark roast koffie met een volle body. Ontdek de kruidige, notige én lichtzoete tonen van amandel, pure chocolade en nootmuskaat van deze bijzondere Indiase koffie. De Monsoon Malabar dankt zijn naam aan de onderscheidende bewerkingsmethode die deze Arabica koffie heeft ondergaan, namelijk het ‘monsooning’ proces.

In de 18e eeuw werden de bonen vanuit het zuiden van India via houten zeilschepen vervoerd naar Europa. Tijdens deze reis werden de bonen blootgesteld moessonregen- en wind. De bonen kregen hierdoor hun karakteristieke smaak. Om dit proces na te bootsen worden de bonen nu in goed geventileerde warenhuizen blootgesteld aan de tropische moessoninvloeden aan de Malabar kust. Gedurende 3 tot 4 maanden ondergaan de bonen dit ‘monsooning’ proces om deze karakteristieke smaak te creëren.

Biologisch verbouwd en handgeplukt

Onze Monsoon Malabar is afkomstig uit Keezhantoor, een ongerept, natuurlijk en afgelegen paradijsje, gelegen in de West Ghats, één van 's werelds hotspots wanneer het om biodiversiteit gaat. Deze biodiversiteit geeft de koffie zijn unieke karakter. De koffie wordt biologisch verbouwd én handgeplukt door de vrouwen uit de omgeving. Zij werken met elkaar samen om gezamenlijk voordeel te halen uit de opbrengsten; met de eerlijke prijs die hen wordt betaald, worden 200 gezinnen ondersteund waardoor hun kinderen in staat zijn een goede educatie te krijgen.

Verwarmend koffierecept

Heb je de herfstregen en -wind getrotseerd en ben je toe aan een echte traktatie? Verras jezelf en je gezelschap deze herfst met een verwarmende koffie met pit. Met onderstaand recept zit je sowieso goed!

Malabar Gingerbread

Ingrediënten voor 1 kop

  • 30 ml Monsoon Malabar espresso
  • 120 ml opgeschuimde (plantaardige) melk
  • 10 ml Monin Gingerbread siroop
  • Snufje kaneelpoeder
  • Kaneelstokje

 

Bereiding

› Stoom de melk in een pitcher of met een melkschuimer

› Schenk 10 ml gingerbreadsiroop in het kopje

› Voeg daar een espresso van de Monsoon Malabar aan toe

› Voeg de opgeschuimde melk toe

› Maak het geheel af met een snufje kaneel en een kaneelstokje ter garnering

Tip

Probeer dit recept ook eens met één van onze andere 23 wereldse koffies en varieer met andere smaken siroop of met andere soorten (plantaardige) melk.

Heb je de smaak te pakken? Ontdek dan ook onze chai theerecepten!