Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Wat is specialty coffee?

Specialty Coffee verwijst naar een koffie van hoogwaardige kwaliteit. Delicaat in smaak, aromatisch en met een perfecte balans tussen zoetheid en rinse tonen.

De Specialty Coffee Association beoordeelt premium biologisch koffiebonen op een schaal van 1 tot 100 door middel van cupping. Dit is een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden als specialty coffee. Specialty coffee die ook nog eens biologisch geteeld is, die vind je niet snel. Echt premium ben je als je bio bent, vinden wij. Dus laat ons maar zoeken naar die speld in de hooiberg. Het smaakt namelijk zoveel beter.

Alle Simon Lévelt arabicakoffies hebben een minimale SCA-score van 80. En ze zijn ook nog eens biologisch, daarom noemen wij het Premium Biologische Koffie.

Onze eigen branderij in Haarlem

Eenmaal beoordeeld is het aan de brander om het potentieel aan smaken optimaal uit de groene bonen te halen. Wij roosteren onze koffiebonen in onze eigen branderij in Haarlem. Onze brandmeesters hebben voor elke boon een brandprofiel dat het beste uit de boon naar boven haalt. Met liefde voor het vak orkestreren zij het brandproces van elke batch koffiebonen. Als een dirigent die het beste uit zijn orkest haalt, zo halen deze maestro’s het beste uit onze koffiebonen. 

Met aandacht gekeurd door onze eigen Q-Grader

Een Q-Grader, die kun je gerust een échte koffiekenner noemen. De 'Q' staat voor quality, Q-Graders keuren dus de koffie op kwaliteit. Elke koffie die je in ons assortiment vindt, is gekeurd door onze eigen Q-Grader: Sandra Hermsen. Er zijn maar zo'n 26 Q-Graders in Nederland, daar zijn we dus best een beetje trots op. Door te ruiken, kijken en te proeven geeft Sandra de koffie een score van 0 tot 100. Alleen arabicakoffie met een score van 80 of hoger maakt kans om als Simon Lévelt koffie verkocht te worden.

Maak thuis de lekkerste koffie

Niet te vergeten moet uiteindelijk de barista, jij dus, de gebrande bonen met zorg behandelen bij het malen en bereiden. Het malen, dat doen wij met alle plezier in de winkel op jouw malingsvoorkeur. Ook adviseren we je graag over het kiezen en toepassen van de juiste zetmethode. Zo maak jij thuis de lekkerste koffie.