Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Tiramisu met kruidnoten

De combinatie van koffie, chocolade en pepernoten is wat ons betreft een match made in heaven.

Nu de Sint officieel in het land is, mogen we weer volop genieten van pepernoten. Van Delft bakt deze lekkernijen al sinds 1880. Ontdek de bijzondere smaken zoals karamel zeezout, koffie en stroopwafel. Onderstaand recept is de pepernoot-variant op de altijd populaire tiramisu en is de perfecte afsluiter van een gezellig diner.

 

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 4 eieren
  • 3 el suiker
  • 500 g mascarpone
  • 700 g pepernoten
  • 75 g pure chocolade
  • 1 el cacao
  • Een grote mok espresso
  • Eventueel een scheutje koffielikeur

 

Aan de slag

Zet een grote mok sterke koffie, bijvoorbeeld de Arabella of de Corazón en laat dit afkoelen terwijl je de rest voorbereidt (eventueel zet je de koffie even in de vriezer). Splits 4 eieren en vang het eigeel en eiwit op in aparte kommetjes. Klop met een garde het eigeel samen met de suiker en de mascarpone zodat er een romig geheel ontstaat. Klop in een andere kom het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig (met de hand) door het mascarponemengsel. Rasp de pure chocolade tot kleine vlokken. Schenk de afgekoelde koffie in een diep bord en doe er eventueel een scheutje koffielikeur bij. Dompel de pepernoten onder in de koffie en leg de bodem van de ovenschaal vol met de pepernoten. Laat de pepernoten niet te lang in de koffie, anders vallen ze uit elkaar. Als de bodem van de ovenschaal bedekt is met pepernoten, is het tijd om 1/3 van het mascarponemengsel eroverheen te smeren. Een dun laagje is genoeg. Strooi hierna een laag van de chocoladevlokken eroverheen. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met de chocoladevlokken. Maak de tiramisu voor het serveren af door er cacao en/of chocolade en gebrokkelde pepernoten overheen te strooien.

Tip!

› Gebruik voor de topping eens een bijzondere smaak van de Van Delft kruidnoten, bijvoorbeeld karamel zeezout of truffel kaneel.

› Dit recept leent zich uitstekend om eenpersoonsporties van te maken. Bouw de tiramisu dan op in glazen weckpotjes.