Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Waar je werkplek ook is, altijd de lekkerste koffie en thee

De zomervakantie zit er bijna op en dat betekent met frisse energie terug aan het werk. In deze onzekere tijden werk je misschien op een andere plek dan je gewend bent. Hoe het ook loopt, een ding is zeker: je hebt altijd de lekkerste koffie en thee bij de hand.

In deze blog bespreken we alles wat je nodig hebt om weer lekker aan het werk te gaan. Zetmethodes voor thuis, nieuwe trendy theesmaken en de mooiste thermosflessen en tumblers om jouw favoriete koffie en thee mee te nemen naar je werkplek.

Welke zetmethode kies jij?

Een groot voordeel van thuiswerken is dat je thuis jouw favoriete zetmethode zelf kan kiezen. Ga jij voor een slow coffee met de Chemex of maak jij je koffie in een handomdraai met de Aeropress? Deze zetmethodes bevatten een hogere dosis cafeïne dan bijvoorbeeld espresso. Met een vliegende start aan het werk dus. Onze bonentip voor deze zetmethodes: Chunchuca Honey Peru.

Chemex

Slow coffee is hot. De Chemex bestaat sinds 1941 en is dé manier om deze koffie mee te zetten. Met zijn zandlopervorm, houten kraag en leren touwtje staat de Chemex ook nog eens prachtig in je keuken. Het zetten van slow coffee vraagt dan misschien wat extra tijd en aandacht, het levert een heerlijke kop koffie op waarin met name de frisse fruittonen naar voren komen. Laten we beginnen! Plaats het filter en spoel het een keer door, het opgevangen water gooi je weg. Meet de gewenste hoeveelheid water af en breng het op de juiste temperatuur (92-96°C). Schep de koffie in het filter en giet er een klein beetje water op om de koffie te laten bloomen (opwellen). Tijdens het bloomen absorbeert de koffie het water waardoor de smaak en aroma's vrijkomen en de CO2 kan ontsnappen. Wacht ongeveer een halve minuut tot de koffie niet verder omhoogkomt en de meeste CO2 is verdwenen. Nu begint het echte werk. Schenk langzaam het water met een draaiende beweging op de koffie. Begin een centimeter van de rand en schenk langzaam naar binnen. Het zou ongeveer 3,5 tot 4 minuten moeten duren tot alles is doorgelopen. Als de koffie klaar is, verwijder je het filter en schenk je de koffie meteen in de kop. Geniet ervan!

Aeropress

Met de Aeropress zet je een kop koffie in een handomdraai. Je kunt ‘m op twee manieren gebruiken. De traditionele methode en de inverted methode. Volgens barista’s creëren de verschillende manieren een eigen smaakpatroon. De traditionele methode haalt de fijne nuances in de koffie naar voren, terwijl met de inverted methode zoete koffies beter tot hun recht komen.

Traditionele methode

Plaats het papieren filter in de houder, maak het een beetje nat en schroef hem op de Aeropress. Plaats de onderste helft van de Aeropress, met het filter naar beneden, op een mok of kan. Zorg dat hij stevig staat en vul de Aeropress met gemalen koffie. Schenk een kleine hoeveelheid warm water (92-96°C) op de koffie om het te laten bloomen (opwellen). Het kan zijn dat er wat druppels water door het filter komen, dat is geen probleem. Schenk daarna het water op tot 250 ml, roer het eventueel even door, en plaats de bovenste helft van de Aeropress erop. Er ontstaat een vacuüm dat ervoor zorgt dat de koffie niet doorloopt. Wacht zo’n 30 tot 60 seconden voordat je de Aeropress doorduwt. Probeer hem binnen de 30 tot 45 seconden door te duwen. Doe dit wel voorzichtig! Je moet namelijk best wat kracht zetten om de Aeropress naar beneden te duwen.

Inverted methode

Om de Aeropress te gebruiken op de inverted methode, duw je het bovenste gedeelte een klein beetje in het onderste gedeelte. Het rubber moet de Aeropress goed afsluiten. Daarna draai je hem ondersteboven. De Aeropress staat ondersteboven als het gedeelte dat je gebruikt om hem door te duwen onderop staat en het filter helemaal bovenop komt. Als de Aeropress stevig staat, vul je de cilinder met koffie en schenk je er een kleine hoeveelheid warm water op om het te laten bloomen. Na 30 seconden schenk je het water op tot 250 ml en roer je het voorzichtig door. Schroef dan het filter erop en laat het 30 tot 60 seconden staan. Draai de Aeropress om en zet hem bovenop een mok of kan. Daarna kun je hem voorzichtig doorduwen.

Thee op het werk

Theedrinkers halen hun hart op aan de heerlijke smaken van de Premium Organic Tea. Losse thee leent zich misschien wat minder goed voor op kantoor. De doosjes losse builenthee biedt een goede oplossing: zo neem je premium kwaliteit gemakkelijk mee naar je werkplek. Naast de klassiekers zoals de Pure White en Darjeeling geniet je op je werkplek ook van de nieuwe, spannende smaken zoals Moringa Ginger, Honeybush Chai en Tumeric Carrot. Door de uitbreiding van het assortiment is er voor elk moment van dag een passende thee. Duurzaam onderweg Ga je toch op pad? Met de stijlvolle Flow Tea neem je de thee overal mee naar toe. Dankzij het dubbelwandige glas blijft je thee lekker lang warm. Ook met de mooi gekleurde tumblers van het Nederlandse merk Retulp neem jij je koffie of thee makkelijk mee naar je werkplek of meeting. Haal jij liever een koffietje op on the go? Ga dan voor de tumblers van Rubytec, deze passen namelijk onder de meeste koffiemachines.

Handig!

Bekijk al onze thermosflessen en tumblers hier.