Ontdek deze feestelijke thee-mocktails

Ga je deze feestdagen voor wat anders dan de standaard cocktails? Laat je inspireren door deze verrassende theecocktailrecepten. Alle recepten zijn mocktails, dus zonder alcohol. De Bob’ers onder je gezelschap zullen hier zeker blij mee zijn!

Rooibos Orange Lemon Tonic mocktail

Ingrediënten:

Voor 4 mocktails

  • 14 g Rooibos Orange Lemon
  • 500 ml gekookt water van 95°C 
  • 500 g ijsblokjes (ongeveer 20 tot 24 ijsblokjes)
  • Scheutje Fever Tree Elderflower tonic 

 

Aan de slag

Laat de Rooibos Orange Lemon thee in het hete water 5 minuten trekken. Schenk de warme thee door een theefilter over 500 gram ijsblokjes uit. Laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen. Zet de thee minimaal 1 uur in de koelkast. Schenk de koude thee over ijsblokjes in de glazen. Doe er een scheutje tonic bij.

Tip: Versier de glazen met een schijfje sinaasappel (voor een iets zoetere smaak) of een schijfje limoen (voor een iets frissere smaak).

 

Earl Grey Lavendel Tonic mocktail

Ingrediënten:

Voor 4 mocktails

  • 16 g Earl Grey thee
  • 500 ml gekookt water van 95°C 
  • 500 g ijsblokjes (ongeveer 20 tot 24 ijsblokjes)
  • Scheutje Fever Tree Indian tonic
  • Optioneel: 4 takjes lavendel

 

Aan de slag

Laat de earl grey thee in het hete water 3 minuten trekken. Schenk de warme thee door een theefilter over 500 gram ijsblokjes uit. Laat het mengsel tot kamertemperatuur afkoelen. Zet de thee minimaal 1 uur in de koelkast. Schenk de koude thee over ijsblokjes in de glazen. Doe er een scheutje tonic bij.

Tip: Versier de glazen met een takje lavendel.

 

 

Vanilla Earl Grey Blackberry Mocktail

Deze Vanilla Earl Grey Blackberry Mocktail brengt de heerlijke smaken van vanille, sinaasappel, bergamot (Earl Grey) en bramen bij elkaar. De perfecte mocktail voor een echte theeliefhebber!

Ingrediënten: 

voor 4 mocktails

  • 16 g earl grey thee
  • 500 ml gekookt water van van 95°C 
  • 500 g ijsblokjes (ongeveer 20 tot 24 ijsblokjes)
  • 4 schijfjes sinaasappel
  • 2 tl vanillesuiker
  • ongeveer 60 g bramen
  • Bruisend water of Fever Tree Elderflower tonic

 

Benodigdheden:

Cocktailshaker

 

Aan de slag

Laat de earl grey thee in het hete water 3 minuten trekken. Schenk de warme thee door een theefilter over 500 gram ijsblokjes uit. Laat de thee verder tot kamertemperatuur afkoelen. Doe een ijsblokje en 2 tot 4 bramen in de glazen. Knijp de schijfjes sinaasappel uit in een cocktail shaker. Voeg de schijfjes sinaasappel en de vanillesuiker bij het sap. Voeg 8 tot 10 bramen en ongeveer 4 ijsblokjes toe en vul de cocktail shaker verder op met de thee. Shake alles goed door elkaar, totdat de cocktail shaker koud aanvoelt en condens aan de buitenkant heeft. Schenk de cocktail door de zeef uit in de glazen. Vul de glazen verder met het bruisend water of de Tonic. Garneer de glazen met twee bramen en een schijfje sinaasappel.