Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Iced Coffee recepten

Hier vind je de lekkerste Iced Coffee recepten. Ga aan de slag met verschillende ingrediënten zoals vanille-ijs, tonic, koffiesiroop en natuurlijk koffie!

Estrella Oriental (cafeïnevrij)

Ingrediënten:

• 40 gram Estrella cafeïnevrij
• 250 ml water
• 250 gr ijsblokjes (ongeveer 10 tot 12 ijsblokjes)
• 2 theelepels suiker(vervanger)
• 2 kardemom
• 2 kruidnagels
• 2 peperkorrels
• 1 steranijs

Bereiding:

Vul de kan met ijsblokjes en de suiker(vervanger). Zet de koffie volgens het standaard zetadvies in de snelfilter of met je favoriete handopschenk methode. In plaats van alleen de koffie, doe je ook de droge ingrediënten (Kardemom, kruidnagel, peperkorrels en steranijs) in de filter.

Affogato

Ingrediënten:

• 1 bolletje vanille-ijs
• 1 kopje espresso 

Bereiding:

Koel voordat je een Affogato maakt een espresso kopje in de vriezer. Als het kopje koud is, doe je hierin een bolletje ijs. Daar overheen giet je de hete espresso. Dien de Affogato snel op voordat het bolletje ijs gesmolten is.

Oh, Honey!

Ingrediënten:

• 3 x een dubbele espresso Red Honey - Honduras
• 200 gram ijsblokjes (omgeveer 10 ijsblokjes)
• 210 ml volle (plantaardige) melk

Bereiding:

Vul de kom van de blender met de ijsblokjes en de (plantaardige) melk. Zet drie keer een dubbele espresso Red Honey en doe de gezette espresso in de kom van de blender bij de ijsblokjes en (plantaardige) melk. Mix alles kort door elkaar en verdeel het daarna over de glazen.

Coffee & Tonic

Ingrediënten:

• ijsklontjes
• scheutje tonic
• kopje Americano of espresso

Bereiding:

Snel, simpel, maar heerlijk! Vul een glas voor de helft met ijsklontjes en tonic, en giet hier de espresso overheen.

Del Barista

Ingrediënten:

• 70 gr Espresso del Barista – volle espresso met rijk aroma.
• 500 ml water van 96 °C
• 40 gr ijsblokjes
• 10 gr gecondenseerde melk
• 8 gr Monin Hazelnootsiroop

Bereiding:

Vul een shaker met de ijsblokjes, gecondenseerde melk en hazelnootsiroop. Maal de koffie geschikt voor handopschenken (grover dan snelfilter). Plaats de koffie in het filter van de dripper en zet deze op een lege kan. Schenk een kleine hoeveelheid water op de koffie om het te laten bloomen (opwellen). Wacht even en schenk dan de rest van het water erover. Schenk de koffie in de shaker en mix alles goed door elkaar.

Corazón Slush

Ingrediënten:

• 1 dubbele espresso Espresso Corazón
• 250 ijsblokjes
• 8 gr gecondenseerde melk
• 4 gr honing

Bereiding:

Zet een dubbele Espresso Corazón en vul de blender met 250 gram ijsblokjes. Schenk de espresso bij de ijsblokjes en mix dit kort door elkaar. Voeg de gecondenseerde melk en honing toe, en mix de ijsblokjes fijn genoeg om de ijskoffie te kunnen drinken met een rietje.

CoCo

Ingrediënten:

• 1 dubbele Espresso Corazón
• 4 ijsblokjes
• 75 ml cola
• 75 ml koffieroom
• snufje kardemom

 

Bereiding:

Maak een dubbele espresso en vul een groot glas met ijsblokjes. Schenk de espresso over de ijsblokjes en voeg een snufje kardemom toe. Schenk de koffieroom en cola erbij. Denk erom dat de cola schuimt. Voeg eventueel nog een extra ijsblokje toe.

Tags: recept, ijs, zomer, iced, coffee