Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Al met één kopje Café Femenino koffie verenig je jezelf met miljoenen vrouwen over de hele wereld. Vrouwen die altijd al een belangrijke rol in de koffieproductie hadden, maar pas sinds kort de erkenning krijgen die ze verdienen.
Earl Grey thee, het is een van de populairste theeën. Maar waarom heeft deze zwarte thee met een aroma dat naar bergamot smaakt de naam van Earl Grey gekregen? En wie is Earl Grey eigenlijk? Omdat we je niet graag met vragen laten zitten, doken wij in het leven van Charles Grey.
Takengon (Atjeh) staat bekend om zijn koffie en er heerst een ware koffiecultuur. Het kan ook niet anders, want in het gebergte rondom de stad en het Tawar meer, ligt de Gayo koffieregio.
Marleen Visser van Share Love Not Secrets dook speciaal voor ons de keuken in met een van onze Kids’ Choice theeën; de Honeybush Mango Lemon.
Soms zijn er van die zomerse dagen waarop het écht te warm is om de dag met een kop koffie af te sluiten. Omdat we je geen koffie willen ontzeggen, helpen we je graag aan een heerlijk alternatief.
De overstap van kant-en-klare ijsthee naar zelfgemaakte ijsthee kan een lastige zijn, omdat je gewend bent aan de hele zoete smaak. Maar wanneer je op warme dagen geniet van je verkoelende zelfgemaakte ijsthee, went deze smaak snel. Misschien zelfs zo snel dat je al toe bent aan iets nieuws.
Ga je deze zomer niet op vakantie? No problema! Met koffie, ijsblokjes en een flinke portie verbeeldingskracht, haal jij ieder vakantieland naar je eigen woonkamer.
Speur je het hele huis af naar iets verkoelends, maar heb je nog geen boodschappen gedaan? Experimenteer dan eens met je theevoorraad. Je maakt hiermee namelijk gemakkelijk een koude ijsthee. Je hoeft niet per se fruit of suiker toe te voegen, dus het enige dat je in huis hoeft te hebben is water; warm en bevroren.
We hoopten dat Marleen Visser van Share Love Not Secrets onze droom kon vervullen en stuurden haar onze Espresso Corazón op. De koffie inspireerde Marleen tot het maken van deze heerlijke espresso crème brûlée-pops met witte chocolade.
Tussen alle zwarte, groene en witte thee in ons assortiment, vind je ook gele thee. Een zeldzame thee met een zachte, zoete en volle smaak.
In het land vol theestruiken en heerlijk geurende bloemen werd al vroeg nagedacht over het combineren van deze twee. Het was tijdens het Song dynastie (960-1279) dat de Chinezen startten met de ontwikkeling van jasmijnthee. Tijdens het Ming dynastie (1368-1644) werd de techniek geperfectioneerd.
Eerder las je over onze eerste plannen voor het CO2 vrij importeren van koffie en hoe we in zee gingen met de heren van Tres Hombres. Het zeilschip – zonder motor – brengt Europese producten naar de Caraïben en neemt rum, cacao, thee en koffie mee terug.
Koffie halen uit Colombia, dat doen we wel vaker. Maar de koffie op een duurzame manier naar Nederland laten komen, daar ligt vandaag de dag toch wel een uitdaging. Omdat onze Category Manager Milo graag nieuwe dingen uitprobeert en geen uitdaging uit de weg gaat, stappen we in de auto naar Den Helder.
Er zijn vast weinig moeders die een zelfverzonnen versje, een mooie tekening of een ontbijtje op bed niet kunnen waarderen. Er is haast niets lekkerder dan een kop verse koffie of thee in de ochtend. Maar soms heb je toch zin in iets anders.
Groente, vlees en het restje lasagne van gisteravond, het blijft allemaal langer houdbaar als je het invriest. Maar hoe zit het eigenlijk met koffie? De meningen hierover zijn verdeeld. Waar de een zijn koffiebonen vol overtuiging in de vriezer stopt, blijft de ander daar ver vandaan en bewaart ze in het donkerste hoekje van de voorraadkast. Om uitsluitsel te geven over deze kwestie, besluiten de collega’s van ons proeflab om het uitgebreid te testen.
Voor onze koffie en thee gaan we op zoek naar de beste koffiebonen en theebladeren. Hiervoor reizen we de hele wereld over en bezoeken de mooiste plantages en theetuinen. Reis met ons mee en ontdek ook de wereld die schuil gaat achter de lekkerste koffie.
Voor onze thee en koffie gaan we op zoek naar de beste theebladeren en koffiebonen. Hiervoor reizen we de hele wereld over en bezoeken de mooiste theetuinen en plantages. Reis met ons mee en ontdek ook de wereld die schuil gaat achter de lekkerste thee.
6 van 10