Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Koffiebonen lossen in Amsterdam

Eerder las je over onze eerste plannen voor het CO2 vrij importeren van koffie en hoe we in zee gingen met de heren van Tres Hombres. Het zeilschip – zonder motor – brengt Europese producten naar de Caraïben en neemt rum, cacao, thee en koffie mee terug.

In onze eerdere blog las je over onze eerste plannen voor het CO2 vrij importeren van koffie en hoe we in zee gingen met de heren van Tres Hombres. Het zeilschip – zonder motor – brengt Europese producten naar de Caraïben en neemt rum, cacao, thee en koffie mee terug. 

Om je geheugen op te frissen

In de zomer van 2016 maakte het schip een stop in de buurt van Santa Marta om onze Colombiaanse koffiebonen mee terug te nemen, maar onder andere vanwege een transportstaking en een aankomende storm kon Tres Hombres de koffie niet aan boord krijgen. Gelukkig vaart het schip twee keer per jaar, dus probeerden we het opnieuw. In februari verliep alles een stuk soepeler en kregen we al snel te horen dat onze koffie aan boord was geladen en – niet geheel onbelangrijk – onderweg naar Nederland. 

Aankomst in Amsterdam

Tijdens de reis hielden we nauwlettend de positie van het schip in de gaten en waren blij om te zien dat de Tres Hombres in Amsterdam was aangekomen. Na al die tijd konden we natuurlijk niet wachten tot de koffie in ons magazijn was aangekomen en besloten te helpen bij het lossen van de 70kg zware koffiebalen.

Koffie uit Colombia!

De koffiebonen die vorig jaar achterbleven in Colombia hebben we natuurlijk wel naar Nederland laten komen. Deze koffie wordt inmiddels in onze winkels verkocht onder de naam: Risaralda. De koffiebonen zijn afkomstig van kleine boeren uit drie beschermde gebieden in de Cañón del Rio Apia en bij uitstek geschikt als espresso. Maar de koffie smaakt ook heerlijk uit de cafetière, snelfilter en Aeropress, wat hem een aangenaam zoete smaak geeft. 

De koffiebonen die we in Amsterdam van het schip hebben geladen worden op dit moment gekeurd om het perfecte roosterprofiel te bepalen. Binnenkort vind je de San Agustín uit Colombia als light / medium roast in het assortiment. Daarna wordt getest met een dark roast versie van de koffie die je later dit jaar in de winkels terugziet.