Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: IJsthee(s)maken voor gevorderden

De overstap van kant-en-klare ijsthee naar zelfgemaakte ijsthee kan een lastige zijn, omdat je gewend bent aan de hele zoete smaak. Maar wanneer je op warme dagen geniet van je verkoelende zelfgemaakte ijsthee, went deze smaak snel. Misschien zelfs zo snel dat je al toe bent aan iets nieuws.

Als je met de volgende recepten aan de slag gaat, stap je in de wereld van ‘gewaagde ijstheesmaken’. Een wereld die je met enige bravoure – maar wel voorzichtig – moet betreden. Deze theesoorten pak je misschien niet meteen uit de kast wanneer je zelf ijsthee gaat maken, maar kunnen toch voor een aangename verrassing zorgen.

Milky Oolong Iced Tea

De licht geoxideerde Oolong is gecombineerd met de zachte, zoete smaak van gecondenseerde melk en perzik. Je kunt deze thee meerdere keren opschenken, waardoor je de theebladeren na het zetten van een warme Oolong ook kunt gebruiken voor ijsthee.

Kook 200 ml water tot 100 ℃. Weeg 5 gram Milky Oolong af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 5 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.

Rozemarijn ijsthee

Van deze aromatische kruidenthee van rozemarijn, lindebloesem, braamblad, citroenverbena en rozenbloem, maak je gemakkelijk een verfrissende ijsthee met een licht bloemige smaak. Mocht deze ijsthee toch iets te gewaagd zijn, voeg dan een scheutje honing toe.

Kook 200 ml water tot 100 ℃. Weeg in 5 gram Rozemarijnthee af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 5 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk het daarna uit over de ijsblokjes.

Witte ijsthee Cranberry

Mochten de bovenstaande recepten toch niet helemaal naar jouw smaak zijn, is de Witte ijsthee Cranberry een goede afsluiter. Deze witte thee zorgt voor een zomerse, fruitige ijsthee met de zoete smaak van cranberries.

Kook 200 ml water tot 80 ℃. Weeg in de tussentijd 5 gram Witte thee Cranberry af en vul een kan met 200 gram ijsblokjes. Laat de thee 4 minuten trekken en verwijder dan het theefilter. Blus de thee met 50 ml koud water en schenk de thee daarna uit over de ijsblokjes.