Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens drukte bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Recept: IJskoffiecocktails

Soms zijn er van die zomerse dagen waarop het écht te warm is om de dag met een kop koffie af te sluiten. Omdat we je geen koffie willen ontzeggen, helpen we je graag aan een heerlijk alternatief.

Voor de meeste van deze recepten is het handig om een cold brew in de koelkast klaar te hebben staan. Hoe je cold brew koffie maakt? Dat is nog geen tien minuten werk, en een nachtje slapen. Je klikt hier voor onze uitleg.

Coffee Cognac Cooler

We beginnen makkelijk, maar het resultaat smaakt alsof we er uren voor in de keuken hebben gestaan. Zet de blender klaar en verzamel de volgende ingrediënten: 240 ml cold brew, 60 ml koffielikeur naar keuze, 90 ml cognac, 60 ml room en 10 ijsblokjes. 

Mix alle ingrediënten in de blender en verdeel het over twee grote glazen. Voeg dan aan ieder glas een grote schep koffie-ijs toe en je coffee cognac cooler is klaar om van te genieten.

Dark Moon

Een cocktail voor de donkere avonden.

Mix in een grote kan 375 ml cold brew, 125 ml koffielikeur en 125 ml spiced rum. Vul twee glazen met ijsblokjes en verdeel de cold brew mix over de glazen. Vul de glazen verder met cola en een schep room. Roer je Dark Moon licht door voor de eerste slok. 

Gin & Tonic ijskoffie

De populaire espresso tonic is in een nieuw – alcoholhoudend – jasje gestoken. Zo maak je hem zelf:

Vul een glas met ijsblokjes en schenk daar 25 ml cold brew koffie en 25 ml gin bij. Schenk je glas vol met tonic, ongeveer 75 ml. 

Espresso Martini

Geen cocktail zonder shaker! Schenk de volgende ingrediënten in een shaker: 30 ml afgekoelde espresso, 45 ml koffielikeur, 45 ml wodka en 30 ml witte Crème de Cacao. Shake ‘m een paar keer als een ervaren cocktailshaker goed door en schenk hem door het filter uit in een ijskoud cocktailglas. 

Frozen Espresso

Er zijn van die dagen dat je het verdient om ‘s avonds met een cocktail in je hand heerlijk in de bank weg te zakken. Dit is de cocktail die perfect past bij dat moment. 

Mix de volgende ingrediënten in een blender: 120 ml afgekoelde espresso, 45 ml Ierse whisky, 60 ml koffielikeur, 2 grote scheppen vanille-ijs en 100 gram ijsblokjes. Als de ijskoffie goed gemixt is, schenk je hem in ijskoude glazen en strooi je er chocolade-schaafsel bovenop.