Zelf ijsthee maken lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Fris of gezoet, met fruit of met kruiden; je zet snel verse ijsthee naar je eigen smaak.
Onze inkoper Milo van Velzen stapte vorige week in het vliegtuig naar India. Hij brengt een bezoek aan Ambootia Tea Group, een van onze oudste en belangrijkste partners op theegebied.
Wat maakt groene thee toch zo populair? Misschien is het de enorme diversiteit aan smaak van deze thee die mensen zo aanspreekt. Een groene thee kan namelijk fris, zacht of romig zijn, een lichte hint van groente of een bijzondere grassige smaak hebben.
De voorspellingen voor het nieuwe jaar! Wat staat er in onze keuken en drinken we in 2019? Dit jaar wijken we af van gebaande paden. Natuurlijk blijf je volop genieten van je all time favourites, maar er zijn bijzondere, nieuwe smaken te ontdekken.
Soms heb je meer nodig dan een kop thee, chai of kruidige koffie om warm te worden. En soms wil je wel eens iets feestelijkers serveren dan het standaard kopje koffie of thee. Duik dan de keuken in en ga aan de slag met onze recepten voor koffie- en theecocktails.
Lang voordat Sinterklaas in het land is, begint het al. Ieder jaar weer diezelfde discussie. Waar is dat nou allemaal voor nodig? Het maakt toch helemaal niet uit of je het een pepernoot of een kruidnoot noemt?
Met de stijgende populariteit van Matcha neemt ook het aanbod in de winkels toe. Maar omdat je geen kostbare Matcha door je cakemix mengt en met mindere kwaliteit Matcha geen smaakvolle theeceremonie kunt houden, is het handig om te weten hoe je de verschillende gradaties Matcha herkent.
Matcha smaakt niet als alle andere theeën en ziet er zeker niet zo uit. De gemalen poederthee lijkt op groene cacaopoeder en smaakt naar groene groenten. Maar het is wel de meest bijzondere theesoort in Japan.

Puerh cakes maken en theebomen knuffelen

Het staat letterlijk op de muur van ons kantoor geschreven: "Al 200 jaar en 6 generaties lang vinden wij ons geluk in het maken van de lekkerste koffie en thee." Het is dan ook niet vreemd dat Mikkel Levelt – 6e generatie – op theereis gaat en zelf Puerh cakes leert maken.
2018 is begonnen! Dit is het ideale moment voor onze koffie- en theekenners om hun reisdagboeken en glazen bollen erbij te pakken, want ook dit jaar voorspellen zij weer de koffie- en theetrends voor het aankomende jaar.
Voor een soepel verloop van het kerstdiner vallen we dit jaar terug op de succesvolle thee-recepten uit een van onze eerdere magazines. De recepten zijn afkomstig uit het kookboek van Frank van der Zande.
De Chai-trend zet voorlopig nog wel even door en daarom stappen wij in de wereld van Chai. We volgen alleen niet de route van de kant-en-klare Chai Latte mixen, maar gaan met traditionele recepten aan de slag.
2 van 6