Simon Lévelt is trots om aan te kondigen dat het volledige koffieassortiment nu 100% biologisch is. Deze mijlpaal weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en het wereldwijd ondersteunen van koffieboeren in hun transitie naar biologische teelt.
Simon Lévelt introduceert nieuwe biologische specialty coffee 'Fazendas Dutra'. Geproduceerd in balans met mens en natuur.
Proef dit najaar de rijke smaken uit het ‘Verre Oosten’. Onze bijzondere limited editions nemen je mee naar oude tradities. Deze eeuwenoude rituelen vinden hun oorsprong in China en Japan.
Al onze koffie en thee hebben hun eigen brandprofiel en receptuur. Onze keurmeester en Q-Grader Sandra Hermsen ontwikkelt al deze heerlijke smaken.
Alle koffie in onze speciaalzaak wordt gebrand in onze eigen branderij in Haarlem. Ontmoet onze meesterbrander Michel Borsboom.
Onze koffieboeren van de Mamahuaca Honey Peru hebben hun krachten gebundeld zodat zij een eerlijkere prijs voor hun koffie kunnen krijgen. Ze worden ondersteund met technische hulp en toegang tot exportmarkten. Ontdek het verhaal achter de Mamahuaca Honey Peru.
Ontdek hoe onze koffieboeren van de Montecillos Natural Honduras de overstap naar biologische teelt maakten.
Achter onze nieuwe specialty koffie Café Feminino schuilt een krachtig verhaal over vrouwen empowerment. Ontdek meer over het verhaal achter deze aromatische koffie.
De teelt van onze Yellow Bourbon is volledig in samenhang met de natuur. De koffieplantages vind je tussen rotsen, bossen en watervallen, in perfecte harmonie met de omgeving.
Perfect voor kerst en oudejaarsavond: ontdek onze heerlijke cocktailrecepten.
Onder andere door klimaatveranderingen stijgen de koffieprijzen. Door de stijging van de prijzen zijn ook wij genoodzaakt om een prijscorrectie uit te voeren op onze koffies. Lees in dit blog waarom je voor jouw koffie iets meer zal gaan betalen.
Welke bonbon combineert goed bij welke thee en koffie? Onze koffie- en theespecialisten doken de keurkamer in om de verschillende smaken te matchen bij diverse theeën. Benieuwd naar hun advies? Lees dan snel verder.
Dit najaar nemen we je mee op ontdekkingstocht door Indonesië. Het land staat vooral bekend om zijn volle, zwarte theeën en kruidige koffies, maar er is zoveel meer te ontdekken. Maak kennis met de smaakvariëteiten uit dit omvangrijke land die je precies geven wat jij zoekt in het herfstseizoen.
Het aroma, de geur en smaak van koffie wordt bepaald door het roosterprofiel van de koffiebonen. Het moment waarop gestopt wordt met roosteren, bepaalt of de koffie een light, medium of dark roast is. Ontdek welke van deze drie roosterprofielen het beste bij jouw smaak past.
De espressopot is een veelgekozen zetmethode tijdens de zomer. Niet zo gek, het espressopotje leent zich namelijk uitstekend om mee te nemen op vakantie. Zo geniet jij overal van jouw favoriete koffie.
Ben jij fan van de echte Italiaanse smaak? Die vind je in onze Pietro en Vito, beide koffies die geïnspireerd zijn op de Italiaanse stijl. Al nippend aan de Vito of de Pietro waan je je even op een Zuid-Italiaans terras.
Ken jij onze huismelanges al? Met onze Van het Huis selectie haal je voor een scherpe prijs een mooie kwaliteit biologische koffie in huis. Ontdek meer over de verschillende smaken.