Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
De combinatie van koffie, chocolade en pepernoten is wat ons betreft een match made in heaven.
Een kop thee met een lekker stukje chocolade: een echt verwenmoment. Maar, welke chocolade eet je bij welke thee? De twee smaken beïnvloeden elkaar nogal. Net als dat wijn in combinatie met bepaalde spijzen goed tot zijn recht komt, is dat bij thee in combinatie met chocolade ook! Omdat we nu de bijzondere Soklet chocoladerepen in het assortiment hebben, leek het ons leuk om hier wat dieper op in te gaan.
Blootgesteld aan moessonregen en -wind.

Ontdek dit najaar de heerlijke kruidige smaaktonen van de Monsoon Malabar: een wel heel bijzondere koffie uit India. Bij het grote publiek is India vooral bekend als theeland, maar er komt ook heerlijke koffie vandaan. Na de India Forza Robusta introduceren we dit jaar een tweede koffie uit India: de Monsoon Malabar.
Liefhebber van onze Premium Organic Coffee? Dan heb je vast al gezien dat er het een en ander veranderd is! In deze blogpost zetten we de veranderingen voor je op een rijtje.
Het wordt dit jaar een ongewone Moederdag, maar ondanks de bijzondere omstandigheden kun je er toch een liefdevolle, warme dag van maken. Een echte omhelzing zit er even niet in, maar een ‘hug in a mug’ is een heerlijk alternatief!
Zoveel mogelijk thuis blijven vraagt aanpassing van iedereen in Nederland. Maar, thuis zet je de allerlekkerste koffie en thee! In deze blog geven we tips over hoe je de lekkerste koffie en thee zet om thuiswerken en thuisblijven iets leuker te maken. Ook voor kinderen.
Onze Colombiaanse koffiespecialiteit – La Victoria Huila – heeft een milde body en is zeer goed in balans. Een mooie bijkomstigheid: je geniet niet alleen van een zeer smakelijke koffiespecialiteit, maar je draagt ook bij aan het verduurzamen van de koffiesector.
De Kopi Ketiara is een stoere dark roast koffie met prettig zoete en zacht bittere tonen van pure chocolade. De pittig geroosterde koffie is rijk aan de kenmerkende kruidigheid van koffie uit Indonesië en heeft een fantastische volle body en een heerlijk lange nasmaak.
Je kunt je op een heleboel verschillende manieren verwarmen op deze koude winterse dagen. Denk bijvoorbeeld aan dikke truien, lange sjaals of warme sokken. Maar je wordt van binnen pas echt van top tot teen warm met een van onze winterse koffie- en theerecepten.
De voorspellingen voor het nieuwe jaar! Wat staat er in onze keuken en drinken we in 2019? Dit jaar wijken we af van gebaande paden. Natuurlijk blijf je volop genieten van je all time favourites, maar er zijn bijzondere, nieuwe smaken te ontdekken.
Koffiebessen kunnen na het plukken op verschillende manieren worden verwerkt. Veel gebruikte verwerkingsmethoden zijn de gewassen (washed) en ongewassen (unwashed) methode. Elke van deze methoden geeft de koffiebonen een eigen smaak.
Koffiebonen kunnen na het plukken op verschillende manieren worden verwerkt. De drie meest voorkomende verwerkingsmethodes zijn de gewassen-methode (washed), ongewassen-methode (unwashed) en honey-methode (pulped natural).
Volgens het Kenniscentrum Koffie en Gezondheid kun je met een gerust hart drie tot vijf kopjes koffie per dag drinken. Toch kan niet iedereen even goed tegen de cafeïne in koffie. Voor mensen die minder of geen cafeïne willen drinken, hebben we cafeïnevrije alternatieven.
Soms heb je meer nodig dan een kop thee, chai of kruidige koffie om warm te worden. En soms wil je wel eens iets feestelijkers serveren dan het standaard kopje koffie of thee. Duik dan de keuken in en ga aan de slag met onze recepten voor koffie- en theecocktails.
Een goede cappuccino draait om perfectie. In de kop is sprake van de perfecte balans tussen de espresso, melk en het schuim. Lukt het je nog niet om de perfecte cappuccino te zetten? Probeer het eens met onze tips.
Zelf ongebrande koffiebonen branden, steeds meer horecagelegenheden springen in op deze nieuwe trend. Een koffiebrander in de zaak geeft extra sfeer en de heerlijke geur die tijdens het branden vrijkomt, verspreidt zich door de ruimte.
2018 is begonnen! Dit is het ideale moment voor onze koffie- en theekenners om hun reisdagboeken en glazen bollen erbij te pakken, want ook dit jaar voorspellen zij weer de koffie- en theetrends voor het aankomende jaar.
2 van 5