Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Teafoodpairing met Indonesian Spices chocolade

Welke bonbon combineert goed bij welke thee en koffie? Onze koffie- en theespecialisten doken de keurkamer in om de verschillende smaken te matchen bij diverse theeën. Benieuwd naar hun advies? Lees dan snel verder.

Geniet deze herfst van deze kruidige bonbons

Speciaal voor deze herfst vind je bij ons Indonesian Spices chocolade: een heerlijk assortiment ambachtelijke chocolade gevuld met Indonesische specerijen en onze premium thee. Je vindt de chocolade in een gemixt doosje van 9 stuks in 3 kruidige herfstsmaken: citroen, kardemom met Lemon Ginger thee; sinaasappel, gember met Ginger & Carrot thee; kaneel, zwarte peper met Yogi Classic thee. Door deze verschillende smaken van fris, zoet en kruidig is er voor elke smaak een heerlijke bonbon, perfect om samen van te genieten dus.

Combineren met thee en koffie

Welke smaak combineert goed bij welke thee en koffie? Onze koffie- en theespecialisten doken de keurkamer in om de verschillende smaken bonbons te matchen bij diverse theeën. Benieuwd naar hun advies? Lees dan snel verder.

Citroen, kardemom en Lemon Ginger thee 

De gele bonbon heeft de smaak van citroen, kardemom en Lemon Ginger thee. Deze zachte inhoud is fris, de tonen van citroen en kardemom komen duidelijk naar voren. De volle chocolade past mooi bij de citrustonen in deze chocolade. Wij keurden hem in combinatie met de Bukit Sari Premium FOP, bij deze zwarte thee wordt de bonbon vrij zoet. Houd je van fris? Ga dan voor een kruidenthee, bijvoorbeeld Verveine of Munt; dit benadrukt de frisheid in deze bonbon. Combineren met de Lemon Ginger thee, die dus ook in de bonbon zit, kan ook. Het zoete uit de thee komt dan wel wat minder tot zijn recht. Ons advies: ga voor een kruidenthee met frisse tonen, bijvoorbeeld Brandnetel Citroengras, Verveine, Munt of de Rust Melange.

Sinaasappel, gember en Ginger & Carrot thee 

De oranje bonbon heeft de smaak van sinaasappel, gember en Ginger & Carrot thee. Deze bonbon heeft een mooie sinaasappelsmaak met prikkelde gember en is een stuk kruidiger dan de gele bonbon. In combinatie met de Ginger & Carrot thee vullen de gembersmaken van zowel de chocolade als de thee elkaar mooi aan. Een aanrader voor liefhebbers van gember! En, extra bonuspunten bij het opdienen; de mooie oranje kleur van de thee staat prachtig bij de oranje kleur van de bonbon. Eet je de bonbon liever bij een zwarte thee? Ga dan voor een krachtige Assam thee. Deze bonbon doet het ook goed in combinatie met een wat zoetere zwarte thee, bijvoorbeeld de Yunnan Golden Tips. Zoet en kruidig, de ideale herfstcombinatie wat ons betreft!

Kaneel, zwarte peper en Yogi Classic thee 

De bruine bonbon heeft de smaak van kaneel, zwarte peper en Yogi Classic thee. In combinatie met de thee die ook in de chocolade zit, namelijk de Yogi Classic thee, voert de kaneelsmaak de boventoon. Met de Bukit Sari Premium FOP, iets langer gezet dan het zetadvies, zijn de smaken meer in balans en wordt de zoetheid van de bonbon subtieler. Een echt feestje wordt deze bonbon wanneer je hem combineert met een sterke espresso, bijvoorbeeld de Lintong Raja Batak. De smaken vullen elkaar goed aan en de chai-smaken uit de bonbon komen veel beter naar voren dan wanneer je deze bonbon combineert met zwarte thee. Daarnaast accentueert de chocolade de kruidigheid in de koffie. Kortom, een aanrader als after-diner moment.