Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ontmoet onze meesterbrander

Alle koffie in onze speciaalzaak wordt gebrand in onze eigen branderij in Haarlem. Ontmoet onze meesterbrander Michel Borsboom.

Ambachtelijk gebrand in Haarlem

De groene koffiebonen worden gebrand in onze eigen branderij in Haarlem. Hier worden de mooiste kwaliteit groene bonen van over heel de wereld door onze meesterbrander Michel omgetoverd tot heerlijke koffies. Voor elke boon is er een brandprofiel dat het beste uit de boon naar bovenhaalt. Het profiel wordt door ons team van koffie-experts vastgesteld en opgeslagen in koffiebrander. Met dit profiel als uitgangspunt zorgt Michel er dagelijks voor dat elke boon zijn specifieke brandprofiel krijgt en dat de kwaliteit en smaak van elke batch onberispelijk is. Michel: ‘Ons vak is een belangrijk vak, want wie wordt er nu niet wakker met een heerlijk geurig kopje koffie?’

Het ambacht van koffiebranden

Het ambacht van koffiebranden gaat eeuwen terug. In Europa werd het beroep van koffiebrander halverwege de 17e eeuw steeds groter door komst van de koffiehuizen, toen gebeurde dat nog met andere hulpmiddelen dan nu. Michel: ‘Het leuke van dit ambacht is, dat het oude proces van koffiebranden op een nieuwe manier wordt gedaan, met behoud van de authentieke waarden.’ Met liefde voor het vak orkestreert Michel het brandproces van elke batch koffiebonen. Als een dirigent die het beste uit zijn orkest haalt, zo haalt hij het beste uit onze koffiebonen. Zijn grootste uitdaging? Om iedere dag, van elke groene koffieboon de perfecte koffie te maken, met de juiste smaak en kleur.

 michel-SL_Ambachtscampagne_43233128Ol67pWH2P

Michel: ‘Sinds ik dit vak uitvoer en de mooiste, lekkerste biologische koffie soorten van over heel de wereld mag proeven en maken ben ik verwend en trots.’

De favoriet van onze meesterbrander

De persoonlijke favoriet van Michel zijn onze Corleone en Corazón. Deze twee melanges van koffiesoorten uit Zuid-Amerika zijn donker van kleur én smaak. Hiervan maakt hij dan ook nog eens een espresso, liefst een dubbele. Het allerleukste van het ambacht van koffiebranden? Michel: ‘Sinds ik dit vak uitvoer en de mooiste, lekkerste biologische koffie soorten van over heel de wereld mag proeven en maken ben ik verwend en trots.’