Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

In harmonie met de natuur: Yellow Bourbon

De teelt van onze Yellow Bourbon is volledig in samenhang met de natuur. De koffieplantages vind je tussen rotsen, bossen en watervallen, in perfecte harmonie met de omgeving.

Op weg naar 100% biologisch

In navolging van veel andere koffiesoorten is ook onze Yellow Bourbon biologisch geproduceerd. Bijna alle Simon Lévelt koffie en thee is biologisch geproduceerd, elk jaar wordt het aandeel biologisch groter. Ons doel is om in 2025 een volledig biologisch koffie en thee-assortiment te hebben. Dat gaat niet over één nacht ijs. De transitie van conventioneel naar biologische teelt kost tijd, gemiddeld zo’n drie à vier jaar. 

In harmonie met de natuur

De Yellow Bourbon is een prachtige single estate koffie van de Fazendas Dutra uit Brazilië. Deze koffiestruiken groeien in harmonie met de natuur te midden van bergen, bossen en watervallen. Het beboste land biedt volop ruimte voor een rijke biodiversiteit in planten, landdieren, vogels en insecten. Fazendas Dutra is in handen van de gebroeders Dutra die al vanaf hun geboorte betrokken zijn bij het verbouwen van koffie. De plantage is gelegen in de prachtige regio Matas de Minas, in São João do Manhuaçu, 300 kilometer landinwaarts vanaf de oostkust van Brazilië. Het ambachtelijke productieproces maakt een essentieel verschil in het eindresultaat van de koffie. De productie vindt plaats in een bergachtig gebied, ongeveer 1400 meter boven zeeniveau. Het artisanale proces, de hoogte en de bodem van de plantage zorgt voor een onderscheidende koffie die elk jaar hoog scoort op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. De plantage bestaat uit meer dan 1300 hectare grond, waarvan 800 hectare bestemd is voor de teelt van koffie en de rest voor de productie van avocado's.

De smaak van Yellow Bourbon

Ontdek de zoete en mollige koffie met een heerlijke bite. Proef tonen van cacao, hazelnoot en walnoot met een hintje tabak in de nasmaak. Het is een mildzoete en volle koffie met een heerlijke bite. Door het speciale productieproces heeft de Yellow Bourbon een unieke smaak. Het is namelijk een pulp natural Koffie, ook wel honey coffee genoemd. Dit is een variant binnen de gewassen koffies. Net als bij gewassen koffies, wordt de boon door een wals in een waterbassin uit de bes geknepen. Het zoete suikerlaagje dat achterblijft, wordt bij honey coffee mee opgedroogd en later verwijderd. Dit zorgt voor een wat voller mondgevoel en een zoetere en minder rinse smaak. Ontdek het in deze prachtige biologische Yellow Bourbon.