Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

De overstap naar bio: Montecillos Natural Honduras

Ontdek hoe onze koffieboeren van de Montecillos Natural Honduras de overstap naar biologische teelt maakten.

Op weg naar 100% biologisch

Afgelopen jaar sloten wij af met een assortiment koffie en thee dat voor ruim 80% biologisch is. Elk jaar weten we koffies en theeën om te zetten naar biologische varianten. Dit is een uitdaging, omdat het proces voor een koffieteler om biologisch gecertificeerd te worden zo’n drie jaar duurt. De overstap naar biologische teelt gaat niet van de één op de andere dag, daar gaat tijd overheen. Boeren moeten namelijk duurzame teeltmethodes onder de knie krijgen. Wij ondersteunen onze boeren bij de uitdagingen die komen kijken bij de overstap naar biologisch gecertificeerde koffie. Bijvoorbeeld bij de Montecillos Natural Honduras, een koffie die vanaf 2 februari in onze speciaalzaken ligt.

Training voor biologische teelt

De Montecillos Natural Honduras is afkomstig van de COMSA Coöperatie uit Marcala, Honduras. COMSA traint small scale koffieboeren intensief in biologische landbouwmethoden. Met deze innovatieve kennis van duurzame teelt, kunnen de koffieboeren rekening houden met het ecosysteem en de gezondheid van mens, dier en de aarde. Bij de teelt van de Montecillos Natural Honduras richten de boeren zich onder meer op het herstel van de bodem en het ecologische evenwicht. Onderdeel van de bevordering van biodiversiteit en een voedingsrijke bodem is het aanplanten van andere gewassen dan koffieplanten. Op de plantage van de Montecillos Natural Honduras vind je dus een diversiteit aan flora zoals Ingabomen, citrusbomen en bananenplanten. Hierdoor ontstaat een omgeving waarin planten, bloemen en insecten samenwerken. Dit is beter voor de natuur én voor de oogst. 

Over COMSA

In 2001 besluit een groep koffieboeren om hun gemeenschappelijke krachten te bundelen om biologische koffie van hoge kwaliteit te produceren. Zij beginnen de COMSA Coöperatie, een afkorting voor Café Organico Marcala SA. Vandaag de dag is COMSA een aantoonbare organisatie die een grote rol speelt in het verduurzamen van koffieteelt. Het gebied Marcala, gelegen in de bergketen van Montecillos, ligt op een hoogte van 1200 - 1700 meter boven zeeniveau. Het is de perfecte omgeving voor de productie van specialty koffie. Meerdere koffies uit deze regio hebben prijzen gewonnen in de Cup of Excellence.

Ontdek de smaak van Montecillos Natural

De biologische en Fairtrade gecertificeerde Montecillos Natural Honduras is een intense en volaromatische koffie met een rijk palet aan smaken. Proef deze rijke, aromatische dark roast koffie met tonen van bittere chocolade, rozijnen, blauwe bessen en een vleugje nougat. Heb jij de Montecillos Natural Honduras al geprobeerd?