Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Onze koffieprijzen stijgen

Onder andere door klimaatveranderingen stijgen de koffieprijzen. Door de stijging van de prijzen zijn ook wij genoodzaakt om een prijscorrectie uit te voeren op onze koffies. Lees in dit blog waarom je voor jouw koffie iets meer zal gaan betalen.

Waarom stijgt de prijs van koffie?

Soms heb je een wat minder leuk nieuwtje, dit is er zo één. Onze koffieprijzen worden per 1 november 2021 namelijk aangepast. De belangrijkste oorzaken van de prijscorrectie op onze koffies zetten we voor je op een rijtje:

Weersomstandigheden Brazilië

De extreme weersextremen in Brazilië hebben een enorme impact op de groei en ontwikkeling van de koffieplant. Dit jaar heeft Brazilië zowel een periode van vorst als extreme droogte doorstaan. Hierdoor ontwikkelt de bloesem van de koffiestruik zich niet goed en groeien er minder koffiebessen. Het resultaat is een lagere oogst en minder beschikbaarheid van arabicakoffie op de wereldmarkt. Omdat Brazilië het grootste koffieproducerende land ter wereld is, drijft een lagere oogst de prijzen op.

Transportkosten

Het kan je haast niet ontgaan zijn, want het is volop in het nieuws. Het tekort aan zeecontainers en schepen, heeft gevolgen voor de transportkosten. Die zijn maar liefst vertienvoudigd! En laat koffie nu vooral per zeevracht naar Europa worden gevaren.

Grondstoffen

Naast de hogere prijs van koffiebonen, stijgen ook de prijzen van gas en verpakkingsmaterialen. Deze grondstoffen maken onderdeel uit van het produceren en leveren van jouw favoriete koffie.

Hoeveel duurder wordt mijn kop koffie?

Omgerekend per kop koffie stijgt de prijs van een kop koffie gemiddeld met 1,4 cent per kopje. Daarvoor krijg je dan een eerlijke, biologische koffie van premium kwaliteit. En dat geeft, ondanks de hogere prijs, een goed gevoel.