Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Simon Lévelt is trots om aan te kondigen dat het volledige koffieassortiment nu 100% biologisch is. Deze mijlpaal weerspiegelt onze inzet voor duurzaamheid en het wereldwijd ondersteunen van koffieboeren in hun transitie naar biologische teelt.
Simon Lévelt introduceert nieuwe biologische specialty coffee 'Fazendas Dutra'. Geproduceerd in balans met mens en natuur.
Onze losse koffies en theeën lenen zich uitstekend om verpakkingsvrij mee te nemen. Omdat een verpakking slechts een vervoermiddel is - die eenmaal thuis hoogstwaarschijnlijk in de prullenbak belandt - moedigen wij verpakkingsvrij winkelen aan. Op onze winkeldeuren vind je dan ook de ‘neem gerust je eigen verpakking mee' raamsticker.
Onze koffieboeren van de Mamahuaca Honey Peru hebben hun krachten gebundeld zodat zij een eerlijkere prijs voor hun koffie kunnen krijgen. Ze worden ondersteund met technische hulp en toegang tot exportmarkten. Ontdek het verhaal achter de Mamahuaca Honey Peru.
Lees hier het interview met Bert Jongsma dat onlangs verscheen op Open Over Afval.
De teelt van onze Yellow Bourbon is volledig in samenhang met de natuur. De koffieplantages vind je tussen rotsen, bossen en watervallen, in perfecte harmonie met de omgeving.
Kom meer te weten over de projecten achter onze producten: Project Waterfall en Mission Indisposable.

In Mexico hebben verschillende koffieplantages, waaronder Finca el Flamingo, zich aangesloten bij de ‘Community of Jaltenango’. Samen zijn de plantages weerbaarder tegen rampen zoals koffieroest. Kom meer te weten over het ontstaan van de community en deze veelzijdige koffie.
Wat we nu nog niet kunnen oplossen, daar compenseren we voor. Waar besparen we nu op en hoe kunnen we dit nog optimaliseren? Lees verder over onze stappen richting 100% CO2-neutrale productie.
Alles begint bij het geloof in eerlijke handel en biologische teelt. Al 6 generaties lang werken we met aandacht voor mens en natuur. In deze blog praten we je graag bij over transparantie en eerlijke prijzen in de hele keten: van koffieboer tot -brander.
Liefhebber van onze Premium Organic Coffee? Dan heb je vast al gezien dat er het een en ander veranderd is! In deze blogpost zetten we de veranderingen voor je op een rijtje.
Al met één kopje Café Femenino koffie verenig je jezelf met miljoenen vrouwen over de hele wereld. Vrouwen die altijd al een belangrijke rol in de koffieproductie hadden, maar pas sinds kort de erkenning krijgen die ze verdienen.
Eerder las je over onze eerste plannen voor het CO2 vrij importeren van koffie en hoe we in zee gingen met de heren van Tres Hombres. Het zeilschip – zonder motor – brengt Europese producten naar de Caraïben en neemt rum, cacao, thee en koffie mee terug.
Koffie halen uit Colombia, dat doen we wel vaker. Maar de koffie op een duurzame manier naar Nederland laten komen, daar ligt vandaag de dag toch wel een uitdaging. Omdat onze Category Manager Milo graag nieuwe dingen uitprobeert en geen uitdaging uit de weg gaat, stappen we in de auto naar Den Helder.
Je komt ze vast vaker tegen; lijstjes met duurzaamheidstips. Voordat je ook deze met een zucht weg klikt, vertel ik je dat dit lijstje anders is. Deze lijst kun je namelijk in 1 dag afvinken! Je kunt ’s ochtends al meteen beginnen bij het zetten van je kop koffie of thee.
Het is te warm, te koud, te nat of te droog. We klagen graag over het weer. Maar heb je er ook bij stilgestaan dat deze factoren van invloed zijn op je dagelijkse kop koffie?