Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Onze producten met een missie

Kom meer te weten over de projecten achter onze producten: Project Waterfall en Mission Indisposable.

Project Waterfall

Alle Barista & Co producten met de turquoise kleur zijn gekoppeld aan project Project Waterfall. Dit project zet zich in voor schoon drinkwater in koffielanden. Ruim 785 miljoen mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Vaak zijn dit de gebieden in de landen die ons voorzien van heerlijke koffiesoorten. Om ervoor te zorgen dat deze situatie verbetert, zorgt Project Waterfall voor schoon water, sanitaire voorzieningen en onderwijs in deze ‘koffie-gebieden’.

Sinds 2011 heeft Project Waterfall al meer dan 1,5 miljoen euro opgebracht en van meer dan 70.0000 mensen de levens veranderd in Nicaragua, Tanzania, Rwanda, Vietnam, Uganda, Kenia en Ethiopië. Lees hier meer over dit project. 

Mission Indisposable 

De enige echte Simon Lévelt tumbler is van het Nederlandse merk Retulp. Niet alleen hun producten zijn mooi, ook hun missie is het vermelden waard. Hun doel is om 20 miljoen plastic wegwerpflesjes te voorkomen en 20 miljoen liter drinkwater te doneren aan mensen die in achtergestelde gebieden wonen zonder toegang tot drinkwater. 

In 2020 heeft Retulp namens Simon Lévelt 1.226.400,00 liter water gedoneerd. Daarnaast hebben wij met de verkoop van deze tumblers 678.608 disposables voorkomen. In totaal heeft Mission Indisposable in 2020 17.452.106 liter water gedoneerd en 12.244.892 disposables voorkomen. Lees hier meer over dit project.