Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Verpakkingsvrij winkelen en onze winkelverpakking

Onze losse koffies en theeën lenen zich uitstekend om verpakkingsvrij mee te nemen. Omdat een verpakking slechts een vervoermiddel is - die eenmaal thuis hoogstwaarschijnlijk in de prullenbak belandt - moedigen wij verpakkingsvrij winkelen aan. Op onze winkeldeuren vind je dan ook de ‘neem gerust je eigen verpakking mee' raamsticker.

Shop verpakkingsvrij bij Simon Lévelt

Wij richten ons op een duurzamere toekomst met als doel om in 2024 het gebruik van verpakkingen voor koffie en thee in onze speciaalzaken met een half mijloen te verminderen! Door bewust te verminderen dragen we een steentje bij aan een duurzamere planeet, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de mooiste koffie en thee. Help jij ons mee om de afvalberg te verminderen? Shop voortaan verpakkingsvrij in onze speciaalzaken

Help mee de afvalberg te verminderen

Onze losse koffies en theeën lenen zich uitstekend om verpakkingsvrij mee te nemen. Shop jij voortaan ook verpakkingsvrij in onze Simon Lévelt speciaalzaken? Neem gerust je eigen verpakking, koffie- en theeblik of katoenen koffiezak mee en laat deze direct vullen met jouw favoriete koffie of thee. Hierdoor bespaar je niet alleen 10 cent per verpakking, maar draag je ook bij aan een duurzamere planeet. Een kleine inspanning voor een bewuste en duurzame keuze. Bekijk de actievoorwaarden.

Onze herbruikbare koffiezak en bewaarblikken

In de speciaalzaken ben je altijd welkom met een eigen verpakking of bewaarblik. Je kunt ook vragen naar onze herbruikbare katoenen koffiezak voor 500 gram koffiebonen. Daarnaast zijn er bewaarblikken bij ons verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je koffie en thee thuis in optimale conditie blijven en die je in de speciaalzaak direct kan laten vullen. Van speciaalzaak tot jouw bewaarblik: deze duurzame 'verpakking' leent zich keer op keer als uitstekend vervoermiddel en helpt de afvalberg te verminderen.

Hoe duurzaam is onze eigen winkelverpakking?

Heb je jouw eigen verpakking een keer niet bij je? Dan is onze winkelverpakking gelukkig geheel circulair. In 2022 hebben we mooie stappen gemaakt in de vergroening van onze winkelverpakking voor koffie en thee. Deze verpakkingen zijn nu geheel circulair. Voorheen was de buitenzijde van de verpakking van landbouwafval (bladeren en stengels). Dat klinkt heel duurzaam, maar in de praktijk bleek dit lastig te recyclen. Zodoende hebben we voor de buitenzijde de overstap gemaakt naar kraft papier. Dit papier mag bij het oud papier en is volledig te recyclen. Daarnaast is het papier PEFC gecertificeerd, wat betekent dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt aangeplant. De binnenkant van het papier bevat houtcellulose, wat onze koffie en thee perfect beschermt tegen lucht en vocht. Deze verpakking is 100% van papier en volledig recyclebaar.