Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Verpakkingsvrij winkelen en onze winkelverpakking

Onze koffie en thee lenen zich uitstekend om verpakkingsvrij mee te nemen. Omdat een verpakking slechts een vervoermiddel is - die eenmaal thuis hoogstwaarschijnlijk in de prullenbak belandt - moedigen wij verpakkingsvrij winkelen aan. Op onze winkeldeuren vind je dan ook de ‘neem-gerust-je-eigenverpakking-mee-raamsticker’ van Zero Waste Nederland.

Onze herbruikbare koffiezak

In de speciaalzaak ben je altijd welkom met een eigen blik of je kunt vragen naar onze herbruikbare katoenen koffiezak voor 500 g koffiebonen. Van winkel tot jouw koffieblik: deze duurzame 'verpakking' leent zich keer op keer als uitstekend vervoermiddel. 

Hoe duurzaam is onze eigen winkelverpakking?

Heb je jouw eigen verpakking niet bij je? Onze winkelverpakking is gelukkig geheel circulair. Onlangs hebben we weer mooie stappen gemaakt in de vergroening van onze winkelverpakking. Voorheen was de buitenzijde van de verpakking van landbouwafval (bladeren en stengels). Dat klinkt heel duurzaam, maar in de praktijk bleek dit lastig te recyclen. Zodoende hebben we voor de buitenzijde de overgestapt gemaakt naar kraft papier. Dit papier mag bij het oud papier en is volledig te recyclen. Daarnaast is het papier PEFC gecertificeerd: voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe aangeplant. Aan de binnenkant van het papier zit houtcellulose, dit beschermt onze koffie en thee perfect tegen lucht en vocht. Deze verpakking is dus 100% van papier en dus 100% recyclebaar.