Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ontdek de Finca el Flamingo

In Mexico hebben verschillende koffieplantages, waaronder Finca el Flamingo, zich aangesloten bij de ‘Community of Jaltenango’. Samen zijn de plantages weerbaarder tegen rampen zoals koffieroest. Kom meer te weten over het ontstaan van de community en deze veelzijdige koffie.

De impact van klimaatverandering

De oogst van een koffieplantage hangt nauw samen met de gezondheid van onder meer de bodem en de koffieplanten. Het veranderen van het klimaat heeft invloed op de weerstand van de planten tegen ziekten en beïnvloedt daarmee de oogst. Je kunt je voorstellen dat een tegenvallende oogst een grote impact heeft op het inkomen van de koffieboer. Dit was ook het geval in 2011, toen koffieroest uitbrak in de Mexicaanse deelstaat Chiapas.

Koffieroest is een schimmel (hemileia vastatrix) die de koffieplanten aantast en kenmerkt zich door roestbruine vlekken op de bladeren. De ziekte kan zich gemakkelijk door de lucht verspreiden en zorgt ervoor dat veel planten verzwakken en/of doodgaan. 

Samen sterker

Om de ramp in 2011 te boven te komen hebben verschillende boeren de handen ineengeslagen en is de ‘Community of Jaltenango’ opgericht. Finca el Flamingo is één van de plantages zich hierbij heeft aangesloten. In de community zijn ze sterker: investeringen in de plantages maken ze samen én ze profiteren van elkaars kennis en ervaring. Zo zijn ze weerbaarder tegen financiële tegenslagen en door hun agrarische kennis te bundelen kunnen zij de impact van plagen op de plantages verkleinen.

De smaak van Finca el Flamingo

Ontdek de smaak van Finca el Flamingo, een aromatische light roast. Deze vriendelijke koffie met tonen van chocolade, drop en amandel is geschikt voor veel zetmethoden. Probeer de Finca el Flamingo bijvoorbeeld als slow coffee of als espresso.