Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
De espressopot is een veelgekozen zetmethode tijdens de zomer. Niet zo gek, het espressopotje leent zich namelijk uitstekend om mee te nemen op vakantie. Zo geniet jij overal van jouw favoriete koffie.
Een goede cappuccino draait om perfectie. In de kop is sprake van de perfecte balans tussen de espresso, melk en het schuim. Lukt het je nog niet om de perfecte cappuccino te zetten? Probeer het eens met onze tips.
Deze les vertellen we je alles over cold brew. Als deze zomer nog meer tropische dagen kent, moet je als thuisbarista natuurlijk wel een verkoelende kan ijskoffie kunnen zetten.
Deze week vertellen we je alles over koffiezetten met de ibrik. Het is waarschijnlijk niet je dagelijkse zetwijze, maar wel leuk om een keer te proberen. En als thuisbarista moet je zeker een keer een kop koffie uit de ibrik proeven.
Bij deze spectaculaire zetmethode gaat het om de wisselwerking tussen drukopbouw en vacuümtrekken. Een ingewikkeld proces, dat je eigenlijk met eigen ogen moet zien.
We zijn aangekomen bij deel 6 van de negen lessen voor de thuisbarista. We vertellen je meer over koffiezetten met de cafetière, de makkelijkste manier om slow coffee te zetten.
Drip coffee is niet meer dan ouderwets koffiezetten in een nieuw jasje. Waarschijnlijk heb je eerst even het gevoel alsof je op de camping koffie staat te zetten, maar over drip coffee is net even iets beter nagedacht.
Deze les zetten we slow coffee met de Chemex. De Chemex bestaat al sinds 1941, maar is nog steeds een populaire manier om slow coffee mee te zetten.
Kleine wijzigingen in je manier van koffiezetten kunnen al voor smaakverschil zorgen. En omdat dit eigenlijk pas duidelijk wordt wanneer je zelf aan het experimenteren gaat, zit er maar één ding op. Je wordt thuisbarista.