Meer informatie
Mamahuaca Golden Honey is een koffie met karakter. Ontdek de zachtzoete smaak van melkchocolade, het sappige van citrus en het zoete van blauwe bes in deze light roast koffiebonen. De koffie is smooth en soepel en heeft een heerlijk lange, maar lichte nasmaak. Voor de liefhebber van een frisse espresso is de Mamahuaca Golden Honey zeker het proberen waard. Laat je trakteren op een fruitige ervaring met een mooie crema en een volle body.
Deze smaak heeft de Mamahuaca Golden Honey te danken aan de herkomst en de manier van verwerken. Mamahuaca betekent Mother Mountain en verwijst naar een berg in Andes, Peru, die de vorm heeft van een vrouw. De koffie komt uit het gebied met uitzicht op de Mamahuaca. Na de pluk wordt de Mamahuaca Golden Honey verwerkt volgens de honey-methode. Bij deze Golden Honey koffie wordt 75-80% van het vruchtvlees verwijderd, voordat de koffiebes wordt gedroogd. Dat geeft de koffie zijn zoete smaak.
De boeren van de Mamahuaca Golden Honey hebben in 2001 contact opgenomen met Pronatur om hun koffie voor een eerlijke prijs op de internationale markt te krijgen. Hieruit is in 2006 de associatie Asociación Local de Productores Ecológicos Mamahuaca opgericht. Met technische hulp en toegang tot exportmarkten kunnen onze koffieboeren van de Mamahuaca Golden Honey hun koffie op de markt voor een eerlijkere prijs verkopen. Zo krijgen zij een eerlijkere prijs voor koffie door krachten te bundelen.
Ontdek meer over onze bijzondere projecten op simonlevelt.nl/premiumbiologisch.
Smaakprofiel
Kenmerken
Categorie | Koffie |
---|---|
Koffiespecialiteiten | Espresso, Zwarte koffie, Slow coffee |
Roast | Light roast |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Peru |
Smaakprofiel | Licht & Fruitig |
Regio | Lambayeque, Andes gebergte, Cañaris & Penachí valley |
Verwerkingsmethode | Golden Honey |
Zetmethode koffie | Filter, Cafetière, Slow coffee |
Plantage | Corral de Piedra, Asociación Local de Productores Ecológicos Mamahuaca |
Groeihoogte | 1800-2200 meter |
Ingredienten | 100% arabica koffie uit Peru |
Peru
De meeste koffie in Peru wordt verbouwd op plantages van kleine boeren. Dit levert hoogwaardige Arabica koffies op. De koffiebonen worden met de hand geplukt en te voet vervoerd. De 10 verschillende koffieregio’s in Peru hebben elk een uniek smaakprofiel. Toch kunnen koffies uit Peru over het algemeen omschreven worden als een milde koffie met een milde zuurgraad. Ontdek het zelf in de Mamahuaca Golden Honey.