Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Finca el Flamingo

7,95­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

De Finca el Flamingo zet je op jouw favoriete manier, want hij is geschikt voor alle zetmethodes. Bijzonder voor medium licht geroosterde koffiebonen: je kunt hem ook prima op de espresso manier zetten! De smaak van de gewassen biologische 'altura' koffie uit Chiapas in Mexico is prettig en mild.

Finca el Flamingo maakt deel uit van de "Community of Jaltenango". De boeren hebben zich in 2011 verenigd in deze community om de "Koffieroest-ramp" die hen was overkomen, gezamenlijk financieel te boven kunnen komen. Vanaf dat moment hebben ze geïnvesteerd in de vernieuwing van hun plantages én profiteren ze van elkaars kennis en ervaring. Dit om samen sterker te worden!

De koffie wordt met de hand geplukt tussen januari en april, waarna deze na verwerking wordt overgebracht naar de haven van Veracruz.

 

Smaakprofiel

Intensiteit
3
Aroma
3
Body
3
Rins
3
Bitter
2

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Espresso, Zwarte koffie, Slow coffee, Cappuccino
Roast Light roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Mexico
Smaakprofiel Licht & Fruitig
Regio Chiapas, Jaltenango
Verwerkingsmethode Washed
Zetmethode koffie Filter, Espresso, Slow coffee
Plantage Finca el Flamingo
Groeihoogte 1200-1500 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Mexico
Herkomst - Noord-Amerika

Mexico

De Finca el Flamingo is afkomstig uit Mexico. Mexico behoort tot de grootste koffieproducenten ter wereld en staat bekend om zijn milieuvriendelijke koffieteelt. Koffie uit Mexico is te herkennen aan een zoet en fris karakter met fruitige tonen.

Reviews
4,7
(3)
Sortering:

Aangenaam verrast

Overheerlijke fris romige koffie, dit is op dit moment mijn favoriet.

Heerlijk!

Een heerlijke zoet-frisse koffie met romige body. Wij drinken hem als espresso. Ik was eerst teleurgesteld dat ik de chiapas altura niet meer zag staan, maar dit is een geweldige vervanger!

Mooie smaaksensatie.

Zo ver de lekkerste van de bonen die ik geprobeerd heb, had vooral regelmatig La Victoria Huila, denk dat ik nu vooral deze ga bestellen voortaan. Smaak was voor mij wat eerder aromatisch in plaats van fruitig en licht, zou ik zeggen.

Bekijk meer reviews