Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Gayo Blue Mountain

8,75­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Écht nagenieten van een lekker diner doe je natuurlijk met een kop goede koffie. De Gayo Blue Mountain is vol en rijk. Dit maakt het een goede keuze voor een after-dinner koffie. Drink hem langzaam: snuif eerst de aromatische geur op, neem dan een slok, laat hem rondwalsen in je mond en ontdek de frisse body met op de achtergrond de typisch Indonesische aardse, houtachtige smaak. De Gayo Blue Mountain zal ook bij je gasten goed in de smaak vallen.

Echte fijnproevers zullen gelijk herkennen dat de Gayo Blue Mountain een Indonesische koffie is. Net zoals alle andere koffiebonen uit dit rijke koffieland, heeft ook de Gayo Blue Mountain een typische Indonesische smaak. Dit heeft de koffie te danken aan de speciale manier van het wassen van de koffiebonen. Bij normale gewassen koffie wordt de hoornschil (ofwel pergamino of parchment) verwijderd op het moment dat het droog is. In Indonesië is dat niet het geval en wordt de hoornschil verwijderd terwijl de koffie nog nat is. Dit wordt giling basah genoemd en is uniek in de koffiewereld. Dit is mede de oorzaak van de uitgesproken Indonesische smaak.

Smaakprofiel

Intensiteit
4
Aroma
3
Body
3
Rins
4
Bitter
4

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Espresso, Zwarte koffie, Slow coffee, Cappuccino
Roast Medium roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Indonesië
Smaakprofiel Rond & Soepel
Regio Sumatra, Atjeh, Gayo
Verwerkingsmethode Gileng Basah
Zetmethode koffie Filter, Espresso, Slow coffee
Groeihoogte 800-1500 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Indonesië
Herkomst - Azië

Indonesië

Indonesië is een bijzonder land als het gaat om koffie. Slechts een klein percentage van de koffiebonen die hier worden verbouwd, behoren tot Arabica koffie. Toch behoren enkele van deze koffiesoorten tot ’s werelds mooiste koffies. Koffies uit Indonesië zijn zo geliefd vanwege de aardse en kruidige smaak. Ontdek het zelf in deze Gayo Blue Mountain.

Reviews
4,5
(21)
Sortering:

blue mountain

vol en Aromatsich geprobeerd in de v60. mijn keuze zou eerder de Yellow bourbon zijn. ook een medium roast, die is wat fruitiger.

Heerlijk al tijden

Al jaren onze favoriete koffie. Niet te scherp niet te edgy. Fijn gemalen en met een goede kleur. Afgeronde smaak van Aziatische plantages met de geur van de Moesson.

Overheerlijke koffie

Geur, smaak lekker intens

koffie

Na onze lunch drinken we nog een tasje koffie, en dan is de beste keuze deze koffie.

Perfect 10/10

Top

Top bestelling altijd de volgende dag in huis.. en deze koffie is heerlijk!.voor mij geen andere koffie meer.

Ervaring met deze bonen in een espresso apparaat

De Gayo Moutain bonen heb ik eerst gemalen in een semi professionele bonenmaler (ECM S-Automatik 64). vervolgens 17 gram in de pistonhouder geschept. Met een goede tamper flink aangedrukt. Dit in een ECM Technica V Profi PID geplaatst. Resultaat, met 25 ml, was een mooi shot met goede crème laag. De smaak is mooi vol met een licht pure chocolade bitterje. Ik werd er blij van !!

Heerlijk koffiebonen

Ik ben dol op de koffiebonen van Simon Levelt. Omdat ik alleen een cafetiere gebruik na het malen van mijn bonen, komt de smaak van alle koffie volledig tot zijn recht. Ik kies er dan ook voor om geen filter of machine koffie te gebruiken. Zonde, want de smaken gaan hiermee wat meer verloren. Ik raad iedereen een cafetiere aan!

Ik zat vroeger in de koffie bij Van Eeghen. Deze koffie brengt me terug naar het gebied waar ik vaak geweest ben om deze koffie in te kopen. De geur en specifieke smaak roepen mooie herinneringen op. Ik moet nog uitzoeken of jullie ook Kalosi hebben of ee

De blue mountain koffie ooit geïntroduceerd bij Starbucks Coffee samen met Alfred Peet (mede oprichter van de Specialty Coffee Association of America). Alleen jammer dat Starbucks een dark roast toepast waardoor de koffie weliswaar sterker smaakt maar veel van zijn karakteristieken verliest. Zeker in het begin dark oily. Maar goed jullie zien er komen veel mooie herinneringen naar boven. Proficiat Simon Levelt voor het beschikbaar stellen van deze mooie koffie.

Rijke smaak, lastig te zetten

Een fantastische koffie met een hele rijke smaak. Er is echter wel een keerzijde, wanneer ik deze koffie in een volautomaat zet is het resultaat een heerlijke, veelzijdige en volle smaak, maar wanneer ik de bonen zelf maal om dit vervolgens in een normaal filterapparaat te doen lukt het mij niet om de smaak goed naar voren te laten komen.

Overigens geldt dit voor vrijwel alle biologische koffiebonen die door Simon & Levelt verkocht worden. Laat een teleurstellende ervaring met een bepaalde koffieboon je niet weerhouden om het later nog eens te proberen maar dan op een andere manier. De kwaliteit van de koffiebonen is erg goed, de uitdaging zit hem in de smaak goed naar voren te laten komen. In mijn ervaring lukt dit doorgaans beter met een volautomaat, mijn ervaring beperkt zich echter tot de normale filtermachine en een volautomaat. Het halfautomaat staat nog op het verlanglijstje.

Simon Lévelt 10 mei 2021

Goed om te horen dat de Gayo Blue Mountain goed smaakt wanneer je het in een volautomaat zet. Mochten we je advies kunnen geven over het vinden van de juiste maling dan helpen we je graag verder. Kom langs in één van onze speciaalzaken of neem gerust contact op. 

Volle smaak, aanrader

Voor ons de lekkerste, meest smaakvolle koffie. We zoeken eigelijk een vervanger vanwege de hoge prijs maar na lang zoeken is dit nog steeds onze go-to huiskoffie.

Jammer

In het weekend drinken we koffiebonen van Simon Lévelt, doordeweeks normale bonen van de supermarkt. Helaas, deze koffie smaakt als onze standaard doordeweeks koffie en voor het dubbele bedrag vind ik dat erg jammer. Gelukkig nemen we verschillende, kleine zakjes om te oriënteren.

Echt smakeloos

Ik wilde iets meer crema. Dat werkte! maar qua smaak keek ik echt uit het einde van het zakje en dan snel terug naar de Roma! Echt veel meer smaak en nasmaak en geur. Dan maar ietsje minder crema. De Roma in iets fijndere maling gaf wel crema overigens.

Lekker

Een lekkere, volle koffie. Voor mij net iets teveel het bittertje, maar dat is persoonlijk.

drink koffie meestal voor mijn ontbijt. maak gebruik van een cafetiere.

stevig en lekker. drink koffie altijd voor het ontbijt.

Topper

De koffie die aan al mijn eisen voldoet, aromatisch, lekker vol van smaak met een zalige nasmaak die idd lang blijft hangen. Dit is wat ik zoek in een goeie koffie. TOP

Heerlijke voor slow coffee

De eerste slok geeft een licht bittere smaak, maar bij de tweede slok is dat volledig weg en proef je de echte volle smaak van de koffie. Na veel soorten malingen en verhoudingen koffie - water is het nu gelukt om tot de "perfecte" smaak voor ons te komen. We drinken deze koffie altijd een halfuur na het warme eten en zien er echt naar uit.

aromatisch!

O o, wat een lekkere koffie is dit! Ik houd niet van te donker en te sterk maar juist van aromatisch met een beetje pit en dan is dit echt een topper!

De beste

Helaas verkoopt Simon de Sulawesi niet meer. Zonder vooroverleg met de trouwe klanten! Ik was er verslaafd aan, voor zover je aan koffie verslaafd kunt raken. Maar de Gayo compenseert de Sulawesi heel goed. Ik maal het zelf en gebruik het ouderwets met een filter. Wel zowat de duurste koffie die Simon verkoopt. Maar de prijs is wat mij betreft verdiend.

Heerlijk eerlijk

Vooral de nasmaak blijft lang in je mond. Geurig, niet te scherp, mmmmmmm lekker!

erg goed!!

Deze koffie staat bij me favoriete. Een allrounder zowel slow of als espresso erg lekker, als je van een lekkere zoete koffie houd, maar een pittig randje zit er ook aan. Ik heb deze ook als cold drip(Dutch)coffee gezet, dan komt de chocolade toffee geur je tegemoet en krijg je als toetje nog een abrikoosje cadeau

Bekijk meer reviews