Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Red Honey

7,95­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Red Honey is een zoete koffie met tonen van ahornsiroop, melasse en een zacht bittere nasmaak van donkere chocolade. De frisse tonen zijn mooi in balans met de volle zoetheid. Deze toegankelijke koffie is geschikt voor vele zetmethoden. Als espresso heeft de koffie een volle zoete smaak met een rijke body en een bescheiden fris hintje. De Red Honey is ook geschikt als Slow Coffee, gezet met de Kalita en Chemex, waarbij de zoete smaak wordt benadrukt en de rinse tonen meer naar de achtergrond verdwijnen.

De Red Honey wordt geproduceerd volgens de honey-methode. Hierbij worden de koffiebonen in haar vruchtvlees gedroogd, waardoor de zoete fruitsmaak diep in de boon trekt. Daarna worden de harde koffiebonen geroosterd op een roosterprofiel met een zeer lange ontwikkelingstijd. Dit levert een extra zoete koffie op.

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Ristretto, Espresso, Zwarte koffie, Cappuccino
Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Honduras
Smaakprofiel Vol & Krachtig
Regio La Iguala, Lempira
Verwerkingsmethode Honey Processed
Zetmethode koffie Filter, Espresso, Cafetière
Plantage La Bendición
Groeihoogte 1600 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Honduras
Herkomst - Midden-Amerika

Honduras

De Red Honey komt uit Honduras, de grootste koffieproducent van Centraal-Amerika. In Honduras wordt voornamelijk Arabica koffie geteeld en er komen steeds meer specialty coffees vandaan. Koffie uit Honduras heeft vaak een complexe, fruitige smaak met milde rinse tonen. Ambachtelijk koffie, mooi in evenwicht.

Reviews
4,5
(10)
Sortering:

Onze favoriet

Proberen telkens andere koffie soorten bij Simon, maar dit blijft de favoriet die altijd in grotere verpakking meebesteld wordt. Drinkt lekker weg, heerlijk smaak en nasmaak.

Mild en lekker

Een milde koffie met persoonlijk een prima nasmaak ;de bitterheid komt aan het eind niet te zwaar over. Een "tussendoor" kopje koffie; drinkt lekker weg.

Lekker hoor

Lekkere milde koffie. Inderdaad een zoetig toontje maar een beetje te "waterig" naar mijn mening. Kan niet meer gemalen koffie in het bakje van mijn espressomachine kwijt om hem wat voller te maken helaas.
Nogmaals, wel een lekker makkelijk bakkie.

Gewoon lekker

Mooie zachte koffie. Niet uitgesproken, mooi in balans. Drinkt lekker weg.

Heerlijk

Een volle, warme smaak. Zowel bij het ontbijt als later op de dag mijn favoriete koffie tot nu toe.

Heerlijke, volle toegankelijke koffie

Heerlijke koffie. Zacht met sterke nasmaak.

Perfecte dark roast

Tot nu toe de beste Arabica gebaseerde dark roast, ronduit heerlijk

Fruitig

Een volle fruitige frisse smaak. Aroma van Goji Bessen een bitterzoete pure chocolade op de afdronk. Vaal karakteer en drinkt toch heel goed weg, een snoepje!

bittersweet chocolate

Precies als omschreven. Ik vind 'm zacht met bitterzoete chocolade aan het eind. Drink gemakkelijk meerdere koffies van, iets te gemakkelijk;)

Best lekker.

Omdat deze koffie in de bes gerijpt was, verwachtte ik er veel van. maar het is gewoon een best lekkere koffie met een stevige smaak. Maar een wereld van verschil met de smaakexplosie van de Sidamo Suke Quto Unwashed. Voor mensen die van uitgesproken smaken houden adviseer ik de laatst genoemde.

Bekijk meer reviews