Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Het coronavirus heeft een flinke impact op het dagelijks leven van iedereen. Zo ook op dat van de theeboeren en de oogst en export van hun thee. Waar in sommige theeregio's de schade beperkt is gebleven, heeft corona een behoorlijke impact (gehad) op de Indiase thee-export en -oogst.

Chai thee is hot

Chai thee is hot. Vandaag de dag lijkt de chai latte hét drankje van de millennial, de oorsprong hiervan gaat echter eeuwen terug, meer dan 5000 jaar welteverstaan. De spicey chai thee vindt zijn roots in onder andere India, en is daar al eeuwenlang vast onderdeel van de cultuur en de traditionele geneeswijze Ayurveda.
Chai thee is helemaal hip. Het najaar leent zich uitstekend voor deze heerlijk verwarmende drank. Speciaal voor jou hebben we twee heerlijke chai thee recepten geselecteerd die we maken met geurige biologische chai thee uit onze limited edition selectie. Experimenteer en ontdek deze herfst jouw favoriete chai thee.
Blootgesteld aan moessonregen en -wind.

Ontdek dit najaar de heerlijke kruidige smaaktonen van de Monsoon Malabar: een wel heel bijzondere koffie uit India. Bij het grote publiek is India vooral bekend als theeland, maar er komt ook heerlijke koffie vandaan. Na de India Forza Robusta introduceren we dit jaar een tweede koffie uit India: de Monsoon Malabar.
Voor onze thee en koffie gaan we op zoek naar de beste theebladeren en koffiebonen. Hiervoor reizen we de hele wereld over en bezoeken de mooiste theetuinen en plantages. Reis met ons mee en ontdek ook de wereld die schuil gaat achter de lekkerste thee.
Voor onze koffie en thee gaan we op zoek naar de beste koffiebonen en theebladeren. Hiervoor reizen we de hele wereld over en bezoeken de mooiste plantages en theetuinen. Reis met ons mee en ontdek ook de wereld die schuil gaat achter de lekkerste koffie.
Al onze winkels verkopen authentieke Darjeeling thee. Een aromatische thee die wordt geteeld in het noorden van India, aan de voet van de Himalaya. Vanaf november 2016 is de naam Darjeeling beschermd door de Europese Commissie en mag alleen thee uit deze regio zo genoemd worden.

India: van Chamraj naar Darjeeling

Vorige week vertrok collega Milo van Velzen naar Zuid-India om de leveranciers van de groene en zwarte fannings en bladthee - die we vooral in onze biologische melanges gebruiken - te bezoeken.