Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Café Capucas

Tijdelijk niet online op voorraad

8,50­ / 250 gr

Meer informatie

Café Capucas is een light roast koffie uit Hondoras. De ondertonen van noten en friszoet fruit zoals blauwe bes, appel en perzik proef je echt terug in deze fruitige koffie. De nasmaak is intens en lekker lang met een smaak van licht droge druiven. Café Capucas is zeer geschikt als slow coffee, voor een mild aromatische koffie. Met de cafetière maak je een lichtzoete koffie met hints van noten. Als espresso is Café Capucas sprankelend intens, ideaal voor de liefhebber van een fruitige espresso!

Café Capucas komt uit de regio San Pedro de Copan van de Cocafcal in Honduras. De 75 boeren die zich hebben aangesloten bij Cocafcal (Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada), hebben hun plantage op en rond de Celaque Mountain. Calaque betekent ‘’Emmer met water’’ en verwijst naar het waterrijke gebied in de bergen waar veel rivieren en stromen lopen. De aanwezigheid van water maakt het gebied geschikt voor het verbouwen van koffie. Om de koffiestruiken schaduw te geven, groeien er veel citrusbomen. De koffie wordt gedroogd in een ‘Solar Dryer’.
Dit is een soort broeikas waarmee de koffie met behulp van de zon gedroogd wordt. Omdat Capucas afgelegen ligt, worden de leden van de coöperatie op verschillende manieren ondersteund met onder andere technische hulp, onderwijs en een bibliotheek.

Smaakprofiel

Intensiteit
4
Aroma
4
Body
3
Rins
3
Bitter
2

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Espresso, Zwarte koffie, Slow coffee, IJskoffie
Roast Light roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Honduras
Smaakprofiel Mild & Aromatisch
Regio San Pedro de Copan
Verwerkingsmethode Gewassen
Zetmethode koffie Espresso, Cafetière, Slow coffee
Plantage Cocafcal
Groeihoogte 1450-1600 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Honduras
Herkomst - Midden-Amerika

Honduras

De Café Capucas komt uit Honduras, de grootste koffieproducent van Centraal-Amerika. In Honduras wordt voornamelijk Arabica koffie geteeld en er komen steeds meer specialty coffees vandaan. Koffie uit Honduras heeft vaak een complexe, fruitige smaak met milde rinse tonen. Ambachtelijk koffie, mooi in evenwicht.

Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product