Zelf ijsthee maken lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Fris of gezoet, met fruit of met kruiden; je zet snel verse ijsthee naar je eigen smaak.
De overstap van kant-en-klare ijsthee naar zelfgemaakte ijsthee kan een lastige zijn, omdat je gewend bent aan de hele zoete smaak. Maar wanneer je op warme dagen geniet van je verkoelende zelfgemaakte ijsthee, went deze smaak snel. Misschien zelfs zo snel dat je al toe bent aan iets nieuws.
Speur je het hele huis af naar iets verkoelends, maar heb je nog geen boodschappen gedaan? Experimenteer dan eens met je theevoorraad. Je maakt hiermee namelijk gemakkelijk een koude ijsthee. Je hoeft niet per se fruit of suiker toe te voegen, dus het enige dat je in huis hoeft te hebben is water; warm en bevroren.
Al in april troffen wij voorbereidingen voor de aankomende zomer. Gewapend met koffie, thee, ijsblokjes en een bak fruit, bedachten de Simon Lévelt collega’s strijdplannen voor warme dagen. Het resultaat bestaat uit deze heerlijke ijsthee en ijskoffie recepten die zeker verkoeling bieden wanneer het kwik te hoog op loopt