Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
TeaClassix

TeaClassix Kambin blauw 0.8 l

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

49,95­

Meer informatie

De Kambin gietijzeren theepot van TeaClassix, met een inhoud van 800 ml, is vanbinnen geëmailleerd en voorzien van een roestvrij stalen zeefje. Gietijzer houdt de thee langer warm en gaat jaren mee. De pot mag gebruikt worden op alle vuren, zelfs ook op kachels als waterverdamper. De gebruiks- en onderhoudsvoorschriften zijn aanwezig in de doos. Afhankelijk van het soort thee dat je zet, kunnen er na verloop van tijd bruine vlekken op de binnenzijde van de theepot zichtbaar worden. Dit is geen roestvorming, maar het zijn theepigmenten die zich vasthechten op de emaillelaag van de theepot. Bij vruchtentheesoorten zul je dit sneller zien, want hier zijn de pigmenten talrijk aanwezig. Deze pigmenten kun je met warm water en een zachte spons wegschuren zonder het gebruik van detergenten. We raden aan om dit sowieso regelmatig te doen, aangezien vruchtentheesoorten soms zuren bevatten en deze agressief kunnen inwerken op de emaillelaag.

Kenmerken

Materiaal Gietijzer
Categorie Accessoires
Soort accessoires Theepotten
Merk Teaclassix
Fabrikant

TeaClassix

TeaClassix importeert en distribueert een uitgebreide collectie gietijzeren theepotten. Ook accessoires zoals kopjes, onderzetters, theewarmers en filters behoren tot het assortiment. 

De producten worden gemaakt bij een familiebedrijf dat hier al 3 generaties lang in gespecialiseerd is. Met hen onderhoudt TeaClassix goed persoonlijk contact zodat zij beschikken over de juiste informatie en de productie goed verloopt. 

Alle theepotten zijn vanbinnen geëmailleerd en voorzien van een roestvrij stalen filter. Kleine afwijkingen in kleur of vorm kunnen optreden, gezien de grote hoeveelheid handenarbeid die nodig is om deze producten te maken. Elke theepot is uniek, en bij naleving van de gebruiksvoorschriften, zal men er jarenlang plezier aan beleven.

Naar alle producten van TeaClassix.

Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product