Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Puerh

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

4,40­ / 100 gr

Meer informatie

Puerh thee staat bekend om zijn zoete, aardse smaak. Door te experimenteren met watertemperatuur, trektijd en dosering kun je bij losse Puerh thee zelf bepalen hoe intens deze kort gefermenteerde thee smaakt. En je kunt hem vaker opgieten, om te ontdekken welke andere aroma's dan nog vrijkomen.

Kenmerken

Merk Simon Lévelt
Categorie Thee
Losse thee Losse thee
Theesoort Puerh
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Yunnan
Ingredienten postgefermenteerde thee
Zetadvies 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
4,7
(3)
Sortering:

Heerlijk verrassend

Allesbehalve een dertien in een dozijn thee. Mooie aardse, lang aanhoudende smaak. Geen allemansvriend, denk ik, maar voor mij een pracht aanwinst. Een theebeleving als geen ander. Heerlijk.

Bijzonder

Aanvankelijk vond ik de thee niet heel erg lekker ruiken, een beetje naar een paardenstal. Dit is gelukkig minder te merken bij het drinken. Puerh geeft een hele mooie donkerrode kleur, bijna of je koffie aan het zetten bent. De smaak is heel puur en vol en heeft de zogenaamde aardse tonen. Het is even wennen, maar het is al snel één van mijn favorieten geworden!

Verrassend

Ik heb de thee op twee manieren gezet. Eerst volgens het opschrift op de verpakking. De traditionele trekpotmethode maakt dat de thee veel van zijn intense smaak afgeeft en dat kan al snel te veel zijn. Wanneer je hem met een kyusu-theepot bereidt, kun je de thee gemakkelijker reguleren. Je kunt en hem iets korter laat trekken - maar geeft wel een diepe, donkere kleur af - en dan is hij iets lichter van smaak. Je kunt hem een paar maal opnieuw opgieten voor een tweede en derde kopje, die nog steeds prima van smaak zijn. Ik heb ook verschillende temperaturen water gebruikt. De thee reageert daar heel direkt op. Je kunt dus heel gemakkelijk varieren, en afstemmen op waar je zin in hebt. Na mijn aanvankelijke teleurstelling is dit al heel snel tot een lieveling geworden in de avonduren.

Bekijk meer reviews