•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
van tot

Oolong thee

Het eiland Formosa staat bekend om zijn Oolong theeën. Voor Oolong thee worden speciaal geselecteerde variëteiten gebruikt, die de specifieke bloemige, nootachtige smaak aan de thee geven na de speciale verwerking: semi-oxidatie.

Voor de productie van Oolong thee wordt een iets ouder blad gebruikt dat volledig is uitgegroeid. Dit in tegenstelling tot het zo jong mogelijke theeblad dat geplukt wordt voor andere theeën. Na het plukken wordt het blad uitgespreid in platte bamboe manden en verflenst in de zon. Na een half uur tot een uur wordt het blad verder verflenst bij kamertemperatuur. Door de korte oxidatie krijgt Oolong thee een nootachtige smaak en zit daardoor tussen groene en zwarte thee in.

Puerh Thee

Normaal gesproken moet thee zo vers mogelijk gedronken worden, maar dit geldt niet voor Puerh, want Puerh (of Pu-erh) wordt met de jaren beter. Na oxidatie wordt een speciale micro-bacterie toegevoegd, waardoor een fermentatieproces op gang komt. De thee wordt opgeslagen om te rijpen of om te fermenteren. Door dit proces komt Puerh aan de speciale aardse smaak, aroma en diepe donkere kleur. Door de thee met hete lucht te verwarmen tot 150 graden stopt het fermentatieproces. Er zijn Puerh theeën die tot wel 60 jaar rijpen, deze zijn zeer kostbaar. 

Oorspronkelijk wordt Puerh na het verwarmen gevormd tot grote “tegels”. Je kan van deze grote tabletten de gewenste hoeveelheid afbreken. Bij Simon Lévelt is de Puerh verkrijgbaar als losse thee. 

Simon Lévelt biedt een groot assortiment aan Oolong en Puerh theesoorten. Je kunt bij ons verschillende soorten Oolong en Puerh thee bestellen, en zowel biologische als niet-biologische theevarianten. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Bezoek dan één van onze winkels en informeer naar de verschillende varianten. Wil je meer weten over onze reis naar de oorsprong van Puerh thee? Lees dan meer op onze blog.