Matcha Uji Midori 30 gram
De diepgroene, biologisch geproduceerde thee is vol en umami-rijk van smaak en heeft een goede balans tussen zoet en bitter.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Meer informatie
Als je deze premium kwaliteit Matcha drinkt, bevind je je in voornaam gezelschap. De producent van Matcha Uji Midori is namelijk leverancier van het Japanse keizerlijk hof. Dat geeft je traditionele theeceremonie toch net dat beetje extra klasse! De volle en umima-rijke smaak heeft een goede balans tussen zoet en bitter. Geniet van de frisse en licht grassige aroma van Matcha Uji Midori.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Uji |
Ingredienten | Biologische groene thee |
Zetadvies | 75°C, 60 ml, dun(1,4g) of med(2,45g) |

Zetadvies & ingrediënten
75°C, 60 ml, dun(1,4g) of med(2,45g)
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.