Gyokuro
Gyokuro
   

Gyokuro

Een delicaat, maar toch krachtig aroma en een licht vettige smaak. Minder bitter dan de populaire Sencha.

vanaf 19,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Een delicaat, maar toch krachtig aroma en een licht vettige smaak. Voor de echte kenner. Gyokuro staat voor topkwaliteit. De thee smaakt minder bitter dan de populaire Sencha.

Cafeine Met Cafeïne
Merk Simon Lévelt
LandVanHerkomst Japan
Biologisch Biologisch
Ingredienten Biologische groene thee
LosseThee Losse thee
Regio Kagoshima
Theesoort Groene thee
Zetadvies 60°C, 2 minuten, 4 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

60°C, 2 minuten, 4 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
1 sep. 2017

Beyond Zalig

Beste, lekkerste thee die ik in NL ken. Zet hem wel met mineraalwater uit glazen fles voor het echte effect. Zetten vanaf 60 graden, doe voldoende thee los in de glazen theepot, laat de thee de gehele tijd in de theepot. De onderste inhoud-helft van de theepot is goud. Een mystieke ervaring qua smaak.

18 jun. 2017

Japan

Theemeesters in Japan zetten Gyokuro met water dat niet warmer is dan 40°C. En liefst met bronwater (weinig kalk dus "zacht water"= meer smaak). Je moet de thee inderdaad verschillende keren gebruiken (binnen de 24 u want anders krijg je toxische schimmelvorming in je blaadjes) want dan pas leer je de smaak volledig kennen (de smaak wordt steeds zachter).

15 jul. 2016

Verslavend

Toen ik deze thee voor het eerst probeerde wilde ik geen ander meer. Intrigerend en verslavend. Subtiel, maar toch kenmerkend.

14 dec. 2014

Hemels

Whoa, dit is tot nu toe mijn favoriete thee. Ongelofelijk, wat een heerlijke thee. Hij is krachtig subtiel, smaakt heerlijk groen en heeft een bijna hartige bite. Ergens vind ik het iets van zeekraal hebben. Ik vermoed dat de persoon die het zetadvies heeft gemaakt even abuis is geweest. De temperatuur moet 50 tot 60 °C zijn. Het is echt heel erg zonde als je deze mooie en dure thee zet op 85 graden. Ook klopt de zettijd niet. Deze is een stuk korter. Neem als richtlijn 2 gram per kop en pas naar smaak aan. Mijn advies is: Water op 55 °C, 2 minuten zettijd. De thee bij de 3e keer zetten nog steeds HEEL lekker. Beetje vreemde tip om af te sluiten: gooi de theeblaadjes niet weg, maar sprenkel er een paar druppels Tamari (zoute sojasaus) op en eet ze op! Wordt in Japan veel gedaan naar het schijnt.

Review schrijven
Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.