Golden Mandarin

Een zacht bittere, groene thee verfrist met mandarijnaroma, sinaasappelschillen en goudsbloemen. Smaakt fris en zoet.

vanaf 3,95­

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

Meer informatie

Fris en zoet. Met mandarijn, sinaasappel en goudsbloem. Een zacht bittere, groene thee verfrist met mandarijnaroma, licht zoete sinaasappelschillen en goudsbloemen. Smaakt fris en zoet.

Biologisch Biologisch
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Groene thee*, sinaasappelschil*, natuurlijk aroma, goudsbloem* . *biologisch
Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Zetadvies 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Groene thee*, sinaasappelschil*, natuurlijk aroma, goudsbloem* . *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
12 jan. 2022

Mijn heerlijkste thee!

Heerlijke thee, drink er emmers van. Kort laten trekken in 80 graden water zodat het niet bitter wordt. Heerlijk frisje. Ik lust geen manderijn maar in deze combi is het heerlijk!

3 jun. 2021

Favoriet

Deze thee behoort tot mijn favorieten. De smaak is fris, maar zachter dan melanges met citroen. Ik laat het gekookte water eerst 10 minuten staan voordat ik de thee erbij doe en laat het dan 2 of 3 minuten trekken.

11 apr. 2021

bitter

vind m erg bitter heel kort laten trekken dan gaat t nog. lijkt wel of deze thee stijf staat van t looizuur.

5 apr. 2021

Heerlijk

Erg lekkere thee.

13 mrt. 2021

Wrang

20 jul. 2018

Vlak

Heb deze thee gekocht omdat de reviews zo enthousiast waren. Ik ben minder positief, daardoor zie je maar hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind het een weinig subtiele thee. Heb hem al op allerlei manieren gezet: lagere temperatuur, hogere temperatuur, wat meer of wat minder thee. Ik vind de thee weinig diepgang" hebben. Maar misschien is het voor theedrinkers die wat minder uitgesproken groene thee willen juist lekker.

13 okt. 2016

Aromatisch

Heerlijke beschaafde aromatische groene thee met o.a mandarijn en sinaasappel. Geschikt om vaak te drinken.

17 mei 2016

Heerlijk zachtzoete thee

Dit is veruit mijn lievelingsthee, tussen de 20 soorten thee die ik gemiddeld in huis heb. Het gezonde (o.a. vetverbranding) van groene thee, aangevuld met een zoet smaakje van sinaasappel. Ik begrijp niet waarom niet alle merken deze combi hebben, het is veel lekkerder dan citroen. Het zou mij goed uitkomen als jullie deze thee ook in zakjes zouden aanbieden, die kan ik dan makkelijk meenemen (hint!).

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.