Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Van Het Huis Dark

6,50­ / 250 gr
Volumekorting:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Voor wie van stevige koffie houdt, is er de dark roast versie “Van het Huis”. Deze krachtpatser bevat een flinke hoeveelheid robusta die de koffie lekker pittig maakt. De Van het Huis Dark is stevig en vol van smaak. Het proeft iets droog en heeft die heerlijke nasmaak van pure, iets bittere, chocolade. Perfect voor de liefhebber van een échte Zuid-Italiaanse espresso!

Smaakprofiel

Intensiteit
2
Aroma
2
Body
1
Rins
4
Bitter
5

Kenmerken

Categorie Koffie
Koffiespecialiteiten Ristretto, Espresso, Cappuccino, Latte macchiato
Roast Dark roast
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Smaakprofiel Robuust & Pittig
Verwerkingsmethode Washed
Zetmethode koffie Espresso, Espressopotje
Ingredienten Melange van arabica koffie uit Centraal en Zuid Amerika, aangevuld met Afrikaanse robusta koffie
Reviews
3,3
(13)
Sortering:

Heerlijke koffie, super snel bezorgd

Lekker!

De perfecte koffie om heel lekkere sterke espresso's mee te zetten!

Deze smaak komt erbij

Naast de Corleone, de Pietro en de Barista is dit een nieuwe smaak die wij toevoegen aan ons assortiment van dark roast. Het is een smaakvolle koffie, net iets anders dan bovengenoemde, maar niet minder prettig.

Espresso

Smaakvolle koffie ! Echt genieten

Heerlijk sterke koffie!

Lekkere koffie !

Rijk van smaak erg blij mee !

Palermo

Lees hier dat de Palermo bonen niet meer verkrijgbaar zijn bij Simon Levelt. Waarom kan ik ze dan nog wel elders kopen? Ik ben het eens met velen dat deze bonen echt een heerlijke koffie geven!

Echt heerlijke koffie!

Heerlijke en smaakvolle koffie. De robusta tonen doen mij denken aan de sterk en enorm lekkere Vietnamese koffie. Uitstekend met de pour over Methode. Een favoriet!

Slecht

Zeer slechte vervanging. Smaak is veel minder, maar ook het zetten met onze halfautomaat is waardeloos.
Slechte zet Simon Levelt. Zeker ook dat we niet op de hoogte waren en 3 kilozakken hadden besteld. Het voelt als misleiding!

Simon Lévelt 14 jul. 2021

Beste Linda,

Wat jammer dat de koffie niet bevalt. Wil je contact opnemen met de klantenservice? Wellicht dat zij wat voor je kunnen betekenen voor de overige kilozakken die je hebt aangekocht.

palermo/van het huis dark

na 15 jaar palermo bonen nu de vernieuwde van het huis dark moet ik zeggen dat ik weinig verschil proef ,wel moet ik vaker de maling aanpassen na een nieuwe kilo zak ,verder een fijne espresso met bijna dezelfde nasmaak

Simon Lévelt 14 jul. 2021

Beste Toon,

Wat fijn dat deze koffie je ook goed bevalt. Het klopt dat je als liefhebber van een perfecte espresso regelmatig de molen bij moet stellen, vooral als het weer zo wisselend is als de laatste tijd. Luchtvochtigheid, temperatuur... het heeft allemaal invloed op hoe jouw koffie smaakt. 

Zeer slecht koffie

Jaren Palermo gekocht nadat simon levelt ook daarvoor ook al een wijziging hadden gedaan van de koffiebonen was waardoor ik op Palermo ben overgegaan echter de bonen daarvoor waren lekkerder maar echter Palermo begon mij en mijn familie toch een goede vervanger te vinden!

Nu weer over van Palermo naar dark echter min of meer gedwongen door Simon levelt !

Wat een bocht deze koffie heb 3 kg besteld en baal als een stekker dat ik mij heb laten overhalen door ze deze vervanger aan te laten smeren !

Ik ben klaar met Simon levelt en ga op zoek naar een ander koffie leverancier die tenminste niet zijn assortiment vervangt of verandert!!

Simon Lévelt 28 jun. 2021

Beste Peter,

Wat jammer om te horen dat deze koffie je niet bevalt.

Kun je ons vertellen welke koffie je had voor de Palermo en vooral wat je niet lekker vindt aan de Van het Huis Dark? Dan kunnen wij kijken of er een andere koffie is die beter aansluit bij jouw smaak. Simon Levelt streeft er naar om een volledig Biologisch assortiment te voeren. Daarnaast is er een wet waarin staat dat je met de naam van de koffie niet mag suggeren dat de koffie daar vandaan komt en zijn wij genoodzaakt om een aantal namen te wijzigen. De melange van de "Palermo" is daarom aangepast maar wel zo dat deze heel dicht in de buurt kwam van de oude melange. 

Wij horen graag op welke manier wij jou tegemoet kunnen komen en het vertrouwen in onze koffie weer terug komt. Je kunt een mail sturen naar klantenservice@simonlevelt.com dan helpen wij je via die weg graag verder.

 

Slechte vervanger van Palermo

Na vele jaren met groot genoegen Palermo te hebben gedronken bevalt deze vervanger ook mij zeer slecht. Een vlakke smaak met een zuur-bittere afdronk. Zeer spijtig dat de Palermo bonen uit het assortiment zijn verdwenen. Variëren met de maalinstellingen verbetert de smaak niet. Deze boon ga ik niet meer kopen.

Simon Lévelt 8 jun. 2021

We vinden het erg jammer om te horen dat de omzetting van de Palermo niet naar uw smaak is. Onze koffiespecialisten hebben uitgebreid onderzoek gedaan om een biologische vervanger voor de Palermo te vinden met een nagenoeg identieke smaak. Maar inderdaad, uiteindelijk is het een andere koffie, de koffie is biologisch en de melange is gewijzigd, waardoor er nuance verschillen zijn in smaak. Mocht u op zoek zijn naar een andere koffie en er behoefte aan hebben, dan staan we graag gereed u hierin te adviseren. Neem gerust contact op of kom langs bij één van onze speciaalzaken

Ongewenste assortiments wijziging!

De nieuw variëteit Dark als 'biologische' vervanging voor de aloude kwaliteit Palermo is een zeer slechte zet van Simon Levelt! De Palermo had een chocolade noot in de afdronk. Geur en smaak waren krachtig en goed. De vervanging 'Dark' heeft een bitterder afdronk. De geur alvorens een slok genomen te hebben is minder krachtig. Smaak is bitter door de Robusta boon. De crema laag is minder vol en vettig. Kortom een verarming of verslechtering van het aanbod. Wil Palermo terug. Vraag niet om een biologische koffie, wil gewoon een goede espresso thuis die niet bitter is. Mijn spaarkaart is vol dus ik geef ze één kans om me voor hetzelfde geld een goed alternatief te bieden. Anders gaan mijn koffie aankopen, na ruim 20 jaar (Palermo) naar een andere koffie leverancier. Kortom ben zeer ontevreden over deze move van Simon Levelt.

Simon Lévelt 10 mei 2021

Wat vervelend om te horen dat de omzetting van de Palermo niet naar uw smaak is. En we begrijpen heel goed dat u als vaste Simon Lévelt én Palermo klant een Palermo-kenner bent geworden na al die jaren.

Onze koffiespecialisten hebben meer dan een jaar gepuzzeld om een koffie te ontwikkelen die de vertrouwde smaak van de Palermo heeft. Na verschillende keursessies met het keurpanel van Simon Lévelt én een uitgebreide check onder al onze 40 ondernemers, zijn we met zijn allen tot de conclusie gekomen dat de smaak van de Van het Huis Dark nagenoeg identiek is aan de smaak van de Palermo. Velen van ons konden de Palermo bij blind keuren er niet uit halen. Maar, uiteindelijk heeft u gelijk: het is andere koffie, de koffie is biologisch en de melange is gewijzigd, dus er zijn nuance verschillen in smaak. Het % robusta in de melange is overigens ongewijzigd tov de Palermo.

De Palermo zal niet terugkomen in het assortiment. Graag komen we met u in contact zodat wij acties kunnen ondernemen om u in de gelegenheid te stellen te wennen aan de nieuwe koffie. 

Ook willen we alvast een tip meegeven:
Omdat de melange is gewijzigd en er andere bonen met een andere oorsprong in de melange zitten, hebben we van meerdere klanten gehoord dat zij de maalinstelling van hun koffiemolen/koffiemachine hebben moeten bijstellen. Elke koffiesoort of koffiemelange heeft mogelijk een aanpassing nodig in de instelling. En juist deze aanpassing is van groot belang voor het behalen van de optimale smaak. We raden u aan om hiermee te experimenteren.

Uiteraard hopen we dat u onze klant blijft, maar de uiteindelijke keuze is aan u. Wij zijn overtuigd van de smaak van onze nieuwe koffiesoorten en hopen dat u er ook van overtuigd gaat raken door deze nog een kans te geven. 

Wij wensen u veel succes met experimenten en kijken er naar uit u bij te staan in het vinden van de juiste koffie.

Bekijk meer reviews